Higini Cierco ha estat encausat en el cas Landstreet, la societat de la qual la justícia sospita que funcionava com a caixa B de BPA. Cierco va ser la persona que va signar el contracte entre BPA i aquesta societat. A més, va rebre 648.000 euros de la panamenya. L´accionista majoritari del banc ha comparegut aquest matí a la seu de la Justícia, on ha presentat una declaració escrita.

Higini Cierco ha comparegut prop de mitja hora davant la batlle Canòlic Mingorance en qualitat d´encausat en l´anomenada causa Landstreet. Segons han explicat fonts coneixedores del cas, Cierco ha entregat una declaració escrita, motiu pel qual ni batlle ni fiscal li han formulat preguntes. 

La batlle investiga els pagaments sense declarar que es feien des d´aquesta societat panamenya a directius i prescriptors del banc. La societat és propietat en un 50% de l´exconseller delegat Joan Pau Miquel.

El mateix Cierco va rebre una transferència de 648.000 euros de la societat, segons la justícia, sense cap justificació. D´aquí un dels motius que la batlle l´hagi encausat. Els accionistes majoritaris, en canvi, argumenten que la transferència corresponia al reintegrament d´uns diners que Cierco havia deixat a Miquel perquè adquirís accions del banc.

L´altre motiu per encausar Cierco és que fou ell qui va signar el contracte en nom del banc amb la societat panamenya. Mingorance afirma que Landstreet Internacional ha servit per cometre diversos fets delictius, com ara el d´administració deslleial, ja que “presentava factures falses a BPA”. Sosté, a més, que des de la societat es pagaven primes a membres del banc per recompensar les operacions de blanqueig i també per pagar regals en afers de corrupció.

Demà serà el torn de declaració de l´exdirectiu Santiago de Rosselló, també encausat. I a final de mes ho farà Ramon Cierco en qualitat de testimoni.

Cierco afirma que BPA “mai va pretendre ocultar res” respecte Landstreet

El grup Cierco ha emès un comunicat en què explica el detall de la declaració escrita presentada per Higini Cierco.

L’accionista majoritari de BPA explica que a final del 2006 es va informar el comitè executiu de la voluntat d’adquirir una societat per gestionar actius i fons dineraris, que quedaria sota el control de Joan Pau Miquel. Cierco deixa clar que ni el banc ni la seva família van ser mai accionistes de Landstreet. 

També diu que tenia coneixement que la societat feia pagaments que havien de ser discrets i confidencials, i delegats en Miquel. Finalment també assegura que el consell d’administració no aprovava la quantitat de les despeses, si bé tots els pagaments constaven en la comptabilitat del banc, “que mai va pretendre ocultar res”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada