Herrera creu que la independència de Catalunya no pot acabar amb un model social com el d’Andorra

El candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Herrera, ha manifestat aquest divendres durant una conferència a Barcelona Tribuna que la qüestió essencial de la independència de Catalunya és el model social. En aquest sentit, Herrera ha indicat que ‘si el nostre model d’independència és per acabar com Irlanda o Andorra, doncs no’. Per la seva part, la candidata del partit per la circumscripció de Lleida, Sara Vilà, ha concretat al seu twitter que ‘sent paradís fiscal o caldo de cultiu per a la corrupció, preferim el model islandès’.

En una conferència pronunciada a Barcelona Tribuna, el fòrum organitzat per la Societat Econòmica Barcelonina del País, l’Associació Espanyola de Directius i La Vanguàrdia, el candidat d’Iniciativa en les pròximes eleccions al Parlament català, Joan Herrera, ha citat Andorra com a model social que no vol per Catalunya.

Segons ha recollit l’agència EFE, Herrera ha demanat no caure en la ‘lògica màgica’ de la independència perquè, ha dit, la qüestió essencial és el model social que es vol per a Catalunya. ‘Si el nostre model d’independència és per acabar com Irlanda o Andorra, doncs no. Tot depèn del model social i si volem caminar cap a Suècia’, ha raonat.

La candidata d’ICV-EUiA per Lleida, Sara Vilà, ha respost via twitter per aclarir les afirmacions del cap de llista d’Iniciativa dient que ‘sent paradís fiscal o caldo de cultiu per a la corrupció, preferim el model islandès’.

El candidat ecosocialista ha tornat a criticar de forma contundent les polítiques d’austeritat ‘dogmàtiques’ i ‘salvatges’ del Govern de CiU, en complicitat amb els populars, i ha insistit que el que està en joc a les eleccions autonòmiques del 25N és la sortida de la crisi i el model social de Catalunya. ‘Si (Artur) Mas surt reforçat, estarem donant un missatge a Europa i a Angela Merkel (la cancellera alemanya), que els catalans no sé si volen la independència o no, però són partidaris de seguir retallant’, ha alertat el candidat ecosocialista.

Davant de la nova etapa que s’ha obert a Catalunya, Herrera ha reclamat poder exercir el dret a decidir sense ‘límits’ per la via democràtica, per la qual cosa ha instat a aparcar els ‘blocs i la lògica frontista’.

A més, ha recalcat que el ‘pla b’ no pot ser el manteniment de l’estatus quo’ i ha assegurat que s’ha d’estendre la mà al Govern per fixar els mecanismes que permetin exercir aquest dret a decidir lliurement. El candidat d’ICV-EUiAi ha expressat la seva esperança en el fet que, al final, hi haurà certa compressió a l’Estat.

 

10 comentaris

 1. A Andorra no estan massa desenvolupats els drets socials, però, m’agradaria que m’expliquessiu quins drets socials tens en un país amb un sou base de 641,40€ al mes i on hi ha més d’un 25% d’aturats, molts dels quals no reben cap ajuda…
  Jo us proposaria que hi anéssiu a treballar, a Barcelona per exemple, i us asseguro que us canviaria la opinió tan paradisíaca que en teniu

 2. Meritxell el que tu vulguis. T’ho torno a dir, explica’m el motiu de que milers de ciutadans de la UE triin Andorra per guanyar-se les garrofes.
  Tens tota la raó respecte als sindicats no m’importen en absolut al igual que a molts treballadors que passen el primer de maig a la platja. Ara pots dir-me que es per por a les consequencies tot i que saps perfectament que no es verita.
  Ho sento però em reitero amb la meva teoria. Segueixes parlant dels cacics i nomes puc veure que enveja i consti que no ho soc. Soc un petit empresari a qui em costa prou tirar endavant tot i que pel moment m’en surto.
  Et recomano els jocs d’atzar per poguer entrar al club dels cacics com tu els anomenes.
  Sort

 3. És precisament la meva capacitat de raciocini la que em deixa ben clar que a Andorra estem en la Prehistòria quant a dretrs sindicals. No hi ha regulació perquè hi hagi llibertat sindical, una altra cosa és que això a tu t’importi poc.Drets socials vol dir subsidi d’atur perquè has cotitzat, no prestació de caritat. Si vols et poso més exemples, Descartes. Són coses que hi ha a tots els països desenvolupats i que hauran de teir vulguem o no perquè ens obligaran, com ens van obligar a tenir Constitució perquè els cacics no continuesin manant.

  1. Jo precisament vaig venir d’aquest país del sud que ha tingut ja uns quants governs socialistes (que no son pitjors que els d’ara) perquè aquí tenia feina, una sanitat envidiable, una educació gratuita com enlloc. Els únics drets “sindicals” que demanes son per millorar les condicions dels funcionaris i comprar-los el vot, que es el que han fet TOTS els governs d’Andorra fins ara.
   Ah, i tu creus que la constitució va abolir els cacics? pobreta il·lusa. L’únic que va fer va ser donar alguns privilegis als seus vasalls per comprar-los el vot, i pel que veig amb tu ha servit.

 4. Em fas molta gràcia Meritxell. Que potser creus que Espanya o Catalunya estan mes avançats socialment que Andorra?
  Tu creus que la gent que han emigrat a catalunya (magrebins, subsaharians, sudamericans, rumanesos,pakistanesos etc, etc) viuen millor que la gent que han emigrat a Andorra?
  Si la resposa es afirmativa, per que a Andorra hi viuen i treballen aquesta quantitat d’inmigrants, la gran majoria ciutadans comunitaris?
  Masoquisme, ignorància, enganys?
  El teu problema i el de molta gent com tu es diu enveja i/o rancunia i encara que les lleis fossin les mes socials del mon tampoc en tindries/tindrieu prou perque la enveja s’et menjala capacitat de raciocini.
  Bona nit i bona sort

 5. Quin concepte de la llibertat d’expressió tens tu, Barretina Venjadora? Si no fos perquè alguns països del nostre entorn i el Consell d’Europa haguessin pressionat Andorra encara estaríem en l’època feudal i no tindríem Constitució.Aquesta ja no és suficient i cal desenvolupar-la, tot i que persones com tu opinin que no cal fer res: o sigui que no ens hem d’homologar en drets socials i laborals?

  1. Per sort no. Podem tenir millors drets (i deures) sense necessitat de copiar als demés. La prova la tens en com han acabat tots els líders socialistes europeus, exceptuant ara a França, del que no se’n pot dir que faci precisament una política socialista.

 6. Meritxell, tens tota la raó, però el senyor Herrera s’hauria de preocupar dels seus problemes sense ficar-se amb els d’Andorra, on podem donar-li moltes lliçons.

 7. Sant Pancraç, t’estàs confonent. Ell no es fica amb Andorra, es fica amb aquells que són immobilistes i no volen que Andorra sigui un Estat com els de la resta d’Europa en matèria de drets laborals. Si et sembla continuarem sent un país feudal altres 700 anys, No et fot!

 8. Mai els comunistes han estimat Andorra. Herrera ha oblidat a tots els Catalans que van salvar la vida gràcies Andorra els anys 30.
  Que ens passaria si Herrera fos president d´un Estat Català independent.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES