
Les herbes aromàtiques no només ajuden a aromatitzar els aliments, sinó que per elles mateixes tenen propietats beneficioses. En aquest sentit, algunes faciliten la digestió d’altres són diürètiques, etc.
L’anís verd va bé per a facilitar la digestió. També actua com a expectorant en casos de tos i de bronquitis.
L’alfàbrega és especialment digestiva, antiespasmòdica i sedant, especialment si es fa servir en infusions.
Les llavors del comí poden resultar adequades per a facilitar la digestió de les fècules i dels llegums secs.
El fonoll és diürètic, combat les flatulències, alhora que és un bon digestiu. Actua com a protector de l’intestí, evitant les putrefaccions de certs aliments de digestió pesada. Té funció antisèptica pulmonar i combat les angines fent gargarismes i els refredars.
La fulla del llorer estimula la gana, és diürètica i té la propietat d’abaixar la febre.
La menta és un bon digestiu, calma el dolor i tonifica. També millora la gastritis i estimula la gana. Resulta efectiva per a millor la digestió dels llegums secs.
L’orenga pot resultar beneficiosa pels mals de vesícula i d’estómac. Millora la bronquitis i va bé per a fer gargarismes.
El julivert és un bon diürètic, ric en vitamina C i en sals minerals, especialment el ferro i el calci. Les seves funcions són tòniques i antianèmiques.
El romaní actua com a estimulant del sistema nerviós i del fetge. També té efectes positius en les malalties respiratòries.
La sàlvia combat la debilitat, les digestions pesades i els dolors menstruals.