La felicitat i l’alegria són un vell comerç que en els últims temps s’ha posat més de moda. Tots asseguren que poden vendre la felicitat i ofereixen totes les formes possibles per poder-la adquirir. Qui no vol estar feliç, a qui no li agrada sentir-se alegre?

Obvi que tots volem viure contents, feliços i no tenir preocupacions, ni problemes. Però en realitat sembla com si l’únic objectiu de la vida, hauria de ser feliç, viure alegre i només gaudir, evitant les situacions complicades, estressants i doloroses.

Viure una vida feliç, és clar. Sense problemes, impossible, això no és una realitat. Fins als contes de fades tenen sempre a la bruixa o a un malvat que s’encarrega de robar la felicitat i la tranquil·litat dels prínceps i les donzelles. No hi ha una vida lliure de preocupacions. Els problemes, les ansietats i el sofriment, sempre porten amb si creixement, superació i enfortiment personal.

De l’alegria, s’obtenen bons records, que alleugen l’ànima, alegren la vida i donen bons motius per viure, els quals a més ajuden a compensar el treball dels altres moments no tan grats.

Però parlant de l’alegria i la felicitat, per què tanta importància?

Perquè té salut. Perquè es pot gaudir del sol, de l’aire, de la pluja, perquè cal viure i és millor viure bé. L’alegria no té res a veure amb els diners, amb la fama, ni amb l’èxit tot i que totes aquestes condicions poden influir o ajudar, això, no determina l’essència de la felicitat. L’alegria és una actitud i una manera de viure, són els pensaments i la manera d’expressar-se i la manera de ser.

Cal descobrir la força interna que cada persona té per poder tenir una millor actitud davant l’adversitat. L’alegria li permet veure la vida plena d’oportunitats, amb gent interessant i amb possibilitats.

La bona actitud s’encomana i crea una cadena d’actituds positives que alleugen el dolor, milloren el gust de l’amargor i connecten a la persona amb un món bondadós, abundant i sensible.Per això cal fer tot el possible per trobar les raons que alegren la vida i buscar la felicitat a la vida que es té. Així, hi haurà millors possibilitats per trobar noves raons per ser feliç i crear un comportament productiu i efectiu.

Veritat que val la pena esforçar-se per ser feliç, i no és de fingir és real, el teu té moltes raons per les quals has d’estar feliç i agraït, potser no les reconeixes o no les vols veure.

LA RECEPTA Cerca l’alegria en la teva vida

Ingredients:

1 tassa de somriures, accions concretes que es contagien per expressar alegria.

1 glaçó de bondat, cortesia, atencions i empatia.

2 culleradetes d’ull noble per a jutjar amb bondat, bones intencions i bona actitud.

1 rajolí de gratitud, agraïment per la vida que es té.

1 mica de fe, esperança i confiança en que tot té una bona raó.

Sempre cal buscar una raó per estar content tot i que les coses no es vegin bé. Si no tens res almenys posa’t un somriure a la cara, aviat el món et donarà la raó per la qual va valer la pena somriure.

Mode de preparació:

L’alegria modifica i endolceix el nostre interior i irradia calidesa. L’actitud externa pot canviar la manera com ens apreciem internament.

L’ànima necessita sentir la connexió i la calor humana poder sentir-se viva.

El somriure, buscar l’alegria i tractar de ser feliç no implica oblidar-nos o neguem dels nostres problemes, simplement és donar una bona cara a tots els que ens envolten, sent cortesos i emanant una bona actitud.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada