Ho  hauràs sentit anomenar infinitat de vegades! Sens dubte, el Hair Contouring és la tendència de coloració capil·lar més aclamada de la temporada. Es tracta d’un servei de color ultra personalitzat que juga amb les llums i les ombres del cabell de manera localitzada per ressaltar les faccions més belles i corregir possibles imperfeccions.

De la mateixa manera que es fa amb el maquillatge, aquesta tècnica crea contrastos de color que accentuen o suavitzen els volums del rostre, per aconseguir un resultat molt afavoridor.

L’equip de professionals d’Universitat de la Imatge, empresa formativa de perruqueria i imatge personal, ens explica els trucs que s’amaguen darrera d’aquesta tendència, i alguns consells per aconseguir l’efecte que desitgem.

El primer que ens recomanen és “no aplicar més de tres tons de diferència entre el color de base i els efectes de color”. A més, “és fonamental conèixer la tendència de la nostra pell. Si és càlida els tons rogencs, mel o daurats són els millors per crear el Hair Contouring. En canvi, si és freda les combinacions de reflexos cendres, irisats o marronosos freds seran els nostres millors aliats”.

Hair Contouring a mida
El color s’aplica en funció de la forma de la cara, i dels trets que volem ressaltar o dissimular:Rodó: busquem allargar la zona frontal i el contorn de la barbeta. Per a això, utilitzem tons clars a través de metxes situades estratègicament en aquestes localitzacions. En canvi, apliquem tonalitats més fosques en les zones que estan a prop de la cara, per aconseguir més verticalitat.

Allargat: en aquest cas, volem escurçar la longitud de la cara. Per aconseguir-ho, utilitzem tonalitats fosques a la zona superior del cap, amb degradacions més clares i lluminoses en mitjans i puntes, per aconseguir un efecte visual de volum horitzontal.

Quadrat: aquí, les zones més dures són les temples i la mandíbula. Retallem visualment amplitud a aquest rostre utilitzant metxes que enfosqueixin els contorns de la cara. Suavitzem els mitjans i les puntes diagonalment, sobretot en cabelleres llargues.

Triangle invertit: el volum està present de manera natural a la zona superior de la cara. Per això, fem servir tonalitats més fosques sobre la zona frontal que abasta les dues temples, i il·luminem tot el cabell que cau a la zona de la mandíbula amb tonalitats més clares. Aquesta barreja farà que la cara sigui visiblement més ovalada.

Des Universitat de la Imatge també apunten que “afegint a aquest servei un tall i un pentinat adaptat a la cara s’aconsegueix un resultat final molt més visible i efectiu”.

Per Belleza Activa / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada