rae

S’ha dit moltes vegades que la societat i en aquest cas el vocabulari, sempre van un pas per davant de les institucions. Es tracta d’una cosa normal ja que els diccionaris oficials no poden, per estar a l’última, incloure vocables com LOL o wearable.

Quan apareix una nova edició d’un diccionari, cada gremi, cada sector comprova l’estat dels conceptes nous que en el seu entorn han aparegut.

Amb l’aparició de l’edició número 23 del diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), han aparegut també, les definicions de paraules com “intranet”, “tuit” o “wifi” donant d’aquesta manera completa validesa a aquests termes.

Malgrat aquestes noves paraules i les seves definicions, el que realment ha suscitat problemes ha estat la definició que la RAE ha donat al concepte Hacker. Per a la paraula l’acadèmia considera la següent i concisa definició: “Pirata informàtic”.

Aquest breu però sentenciós enunciat ha estat el causant d’un gran malestar entre la comunitat d’internautes que s’han organitzat a la famosa pàgina de recollida de signatures “Change.org” per fer canviar de parer a la RAE. Segons els organitzadors de la campanya, la paraula hacker ha estat criminalitzada sense tenir en compte que molts hackers han estat d’imprescindible ajuda per detectar fallades de seguretat de la xarxa que han beneficiat a tot el món.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada