Hacker a la presó

No estem acostumats a escoltar sentències referents a delictes comesos a la xarxa. Ens trobem en un moment embrionari d’internet i és per aquest motiu que malifetes que abans semblaven un joc de hackers, ara ja tenen la seva pena més enllà de perdre l’ordinador i la connexió a la xarxa.

És el cas d’un hacker nord-americà que ha estat condemnat a tres anys i cinc mesos per robar la informació de 120.000 usuaris d’iPad.

El jove de 27 anys ja havia estat condemnat amb anterioritat per infiltrar-se als servidors d’AT&T de manera fraudulenta. Sembla, però, que en aquesta ocasió, el fet que els damnificats fossin des d’alcaldes fins presentadors de televisió, no ha fet gaire gràcia.

Quan Andrew Auernheimer va veure la sentència que el relegava a la presó va tractar de defensar-se afirmant que en realitat només estava intentant demostrar que l’iPad no és segur. Tot i que la llei no ha cregut aquesta explicació del hacker, queda demostrat que les tauletes dissenyades per Apple són vulnerables als atacs externs.

La informació que transita per la xarxa és el nou petroli del nostre temps. És per aquest mateix motiu que els que fan les lleis ja no deixaran impunes els que tractin de robar la nova matèria primera del segle XXI.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES