Sovint la gent gran pateix problemes nutricionals, i les seves conseqüències són més greus que en altres edats. En aquest sentit, diverses dades epidemiològiques relacionen l’alimentació i altres factors amb certes malalties cròniques.Per portar una alimentació saludable, cal tenir en compte:

• Escollir els millors aliments del mercat i tenir cura de la seva manipulació i conservació a la llar.

• Assegurar-se de consumir la quantitat de calories adequada. Les dietes molt restringides no cobreixen tots els requeriments nutricionals.

• Fer quatre àpats diaris o, si no es té prou gana, fer sis àpats però amb menys quantitats.

• Menjar amb moderació i incloure aliments variats en cada àpat.

• Menjar fruita i hortalisses cada dia.

• Consumir lactis descremats diàriament.

• Menjar carn vermella i carn blanca, però, abans de cuinar-la cal retirar el greix visible.

• Evitar els saltejats i els fregits, així com moderar el consum de sucre i de sal.

• Beure abundant aigua potable durant tot el dia.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada