patro-cos-penitenciari

El  Ministeri d’Interior estudia quin espai del Centre Penitenciari de La Comella habilitarà per facilitar als reclusos una “intimitat adequada” per a les visites. En funció d’on sigui aquest lloc, ha explicat aquest divendres el ministre Xavier Espot, el Govern prepara una partida pressupostària d’entre 30.000 i 60.000 euros. Aquest “nou sistema de visites íntimes” requerirà que l’Administració obri una convocatòria de tres noves places, que se sumaran a les tres vacants que requereix actualment el centre penitenciari.

El Cos de funcionaris del Centre Penitenciari de La Comella necessitarà sis noves places. Aprofitant la celebració, aquest divendres, de la patrona del Cos Penitenciari, la Mare de Déu del Remei, el ministre d’Interior, Justícia i Afers Socials, Xavier Espot, ha explicat que el “nou sistema de visites íntimes” que preveu el projecte de llei del Cos Penitenciari requerirà tres noves places, que se sumaran a les tres vacants que hi ha actualment al Cos.

“Seran tres agents suplementaris i unes obres d’adequació que es pressupostaran l’any vinent”, ha dit Espot, qui ha avançat que, en funció d’on s’habiliti aquest espai per al vis a vis, la quantitat invertida oscil·larà entre els 30.000 i els 60.000 euros. Els tres nous funcionaris seran els encarregats de supervisar les “visites íntimes”, a més “d’altres tasques que requereixi el Centre”, ha explicat Espot.

El ministre també ha avançat que a partir de l’any vinent, un cop s’hagi aprovat la llei que tramita el Consell General i que regularà el Cos Penitenciari, s’implementarà un protocol per a presos amb discapacitat. “Està en un estadi embrionari, però es tracta d’establir un programa específic per a persones amb discapacitat”, ha dit Espot. Andorra està obligada a establir unes pautes de conducta amb aquest tipus de reclusos, després que el Govern ratifiqués el conveni de les Nacions Unides que preveu els drets de les persones amb discapacitat.

El cap de Govern, Toni Martí, ha destacat la “dimensió social” que ha de tenir la política penitenciària i la “importància” de garantir la reinserció a la societat de les persones privades de llibertat. El director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroch, ha volgut ressaltar “els esforços” que s’estan fent en l’àmbit de la “ressocialització” dels reclusos, i ha enumerat les activitats, tallers i col·laboracions que el Centre ha dut a terme amb esportistes d’elit o amb el Cos de Banders.

L’acte institucional també ha servit per reconèixer la trajectòria professional de dos agents del Centre Penitenciari després de 15 i 30 anys de dedicació al Cos respectivament.

(Text: ANA / Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada