Gutiérrez, en la setmana de l’estrena a la Copa del Món de Levi

Mireia Gutierrez en una foto d’arxiu

Mireia Gutiérrez està ultimant els detalls d’una preparació física i tècnica que s’allarga des de finals de la primavera. Després de nombroses estades, entrenaments, visionats, viatges, quilòmetres i treball intens per buscar sempre la millora, l’esquiadora andorrana fa front a l’última setmana abans de començar una temporada més al circuit de la Copa del Món d’eslàlom. Serà a Levi (Finlàndia), el pròxim dissabte dia 23.

Gutiérrez i l’equip tècnic de la FAE, amb Yago Antes al capdavant, van viatjar cap a Kabdalis (Suècia) el 4 de novembre. Per davant tenien un mes de preparació i curses que tindrà dos objectius clars: Levi el dia 23 i Killington (Estats Units) l’1 de desembre. La preparació s’ha anant alternant entre Kabdalis i Levi, per acabar aquesta setmana ja a l’estació finlandesa que serà la primera cita de la Copa del Món.

Yago Antes, entrenador: “El 4 de novembre vam venir a Kabdalis i vam estar fent molt volum durant una setmana i amb molt bones condicions. Hem estat amb les corredores de Suïssa de la Copa del Món, hem començat les confrontacions i hem fet molt volum, moltes hores d’esquí amb dobles sessions. Després vam anar a Levi, on hem estat els quatre primers dies entrenant en la pista de cursa. Van injectar el dia que arribàvem i també les condicions han sigut molt bones. Aquí ja hem començat a fer més intensitat i hem estat buscant reglatges tant d’esquís com d’ajustar un parell de coses. Hem tornat ara a Kabdalis per fer quatre dies d’entrenament amb els equips de Rússia i Àustria per intentar reajustar el que hem vist a Levi i per acabar de ficar-nos al lloc. Aquesta setmana tornarem a Levi per fer dos dies d’entrenament i preparar la cursa del 23”. De cara a Killington, marxarem per tindre tres dies d’entrenament allà i la cursa el dia 1”.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “Vaig poder fer dobles sessions a Suècia fent bastant volum, més que res per tornar a esquiar, perquè des d’Argentina només havia fet alguns dies indoor a Alemanya. Vam tornar a Levi per entrenar la pista de cursa, que és una pista amb bastants canvis de pendent. Hi ha com un pla amb molt bonys, i era per mirar els llocs on pots cometre errades ràpides a la carrera… i la pendent de Levi, que és una de les més pendents del circuit. Vam aprofitar per anar a entrenar-ho i a veure la neu i fer els últims reglatges amb els esquís. Durant tots aquests dies hem fet bastants mànegues i amb neu injectada, ja que per a la carrera han tirat aigua i estarà dur. Especialment no em noto molt, molt bé, però sí be: hi ha moments que penso que ho faig molt bé, i en altres que faig errades que he de corregir. En general, però, estic bé, sense cap problema físic, i esperant que comenci ja la Copa del Món, amb moltes ganes”.