Guillamet-Caminal-Vinyes, la tercera pot ser la bona, a les 4h off road de Lleida

Joan Vinyes, Melchor Caminal i Quim Gillamet tancaran, el cap de setmana vinent (dies 1 i 2), la temporada de manera tradicional, és a dir, disputant una edició més (la tercera consecutiva formant equip) al volant del VW Golf GTi 2.0 preparat per Baporo Motorsport, a les 4 hores off-road de Lleida 2018.

Després d’estar en les dues últimes edicions molt prop del podi final, en aquesta ocasió, l’equip andorrà-català esperen superar, per fi!, la mala sort que els va deixar sense recompensa final, en els anys 2016 i 2017.

Recordar que la cita de l’Escuderia Lleida, que ve disputant-se de manera ininterrompuda des de la temporada 2000, ja ha vist el triomf de pilots andorrans en diferents edicions. En concret, Joan Vinyes ha pujat a l’esglaó més alt del podi en tres ocasions (2006, 2009, 2013), mentre que Melchor Caminal ho ha fet dues vegades (2006 i 2009).

La present edició de les 4 hores, es disputarà en l’escenari habitual, el Circuit de Lleida, un traçat de 1245 metres que va canviant d’aspecte a mesura que els equips participants van superant la prova . Són 4 hores non-stop de competició en què les diferents estratègies, per intentar sorprendre els rivals, acostumen a decidir la classificació final. Un factor determinant per al desenvolupament de la carrera acostuma a ser la climatologia, veurem que ens ofereix aquesta vegada.

Després d’una temporada densa, Vinyes iniciarà, una vegada més el desembre, disputant la prova de resistència de Lleida. Així ens ho comentava: És una prova en la qual es competeix de manera més relaxada encara que, també és cert, que tots volem guanyar. Per la nostra banda ens esforçarem al màxim per estar en el més alt del podi, després de dues edicions en les quals ho hem tingut molt a prop fins al final. En el 2017 vam acabar en la 4a posició i en el 2016 mancant 15’ per al final estàvem en la 2a plaça, moment en què es va trencar un palier.

Per la seva banda Caminal seguirà fidel, aquest any també, a la cita de Lleida sempre amb l’objectiu de millorar i ajudar a l’equip a fer un bon resultat: Cada any a Lleida el meu objectiu és millorar els registres de l’edició precedent, a més de ser més regular en els meus relleus a la pista. Aquesta vegada espero seguir en la mateixa progressió que els anys anteriors.

Durant el dissabte (dia 1) al matí, els tràmits previs a la competició (verificacions, briefing, …) seran el centre d’atenció dels equips participants. A continuació començarà l’activitat ala pista, amb la disputa dels entrenaments lliures (14,45 – 15,30 hores) i cronometrats (15,45 – 16,30 hores).

Les XIX 4 hores off-road de Lleida s’iniciaran el diumenge (dia 2) a les 10,00 hores. El lliurament de trofeus als vencedors està previst a les 14,45 hores.

Fotoesport