xtrem-challengeJaume Guardiola-Pep Solà (Suzuki Proto) en la cateogría Protos i Josep Bringué-Ivan Bringué (Suzuki Samurai) entre els vehicles Preparats, van ser els grans vencedors de X-Trem Challenge Andorra 2013. La sisena edició de la X-Trem andorrana ha estat, sens dubte, la de millor nivell competitiu. Els 34 equips participants han demostrat una excel·lent preparació tant a nivell físic com tècnic.

Una dada a destacar, en la classificació final de la categoria dels vehicles amb millors prestacions els sis primers de la classificació final han estat de nacionalitats diferents.

La categoria Protos, va tenir uns compassos inicials en els quals els membres del Team Giggelpin (Jim Marsden), equip favorit al triomf, van imposar la seva qualitat en una primera jornada de presa contacto. Com acostuma a ser habitual en la primera etapa les diferències van ser mínimes.

En la continuació el panorama va canviar, els més forts van començar a ocupar posicions capdavanteres, les diferències es van ampliar encara que de cara a la recta final de la prova no es preveia un clar favorit al triomf. Al final d’aquesta segona jornada van ser els pilots francesos del Team Mudracer els que encapçalaven la classificació, amb els suïssos del Team Kustom i l’esmentat Team Giggelpin, just darrere.

S’esperava una última jornada molt intensa, però la realitat va superar totes les previsions. L’equip Acte Incab, últims guanyadors de la Copa TT X-Trem 2013 (Guardiola-Sola), van protagonitzar una actuació espectacular en aquesta jornada final i van aconseguir remuntar de la sisena a la primera posició, proclamant-se brillants vencedors de la X-Trem Andorra

En referència a la categoria Preparats, la prova tampoc va tenir un dominador absolut encara que en aquest cas l’equip andorrà, Bringué Team, va fer gala d’una gran regularitat i sempre es va mantenir entre els millors. La primera etapa va tenir com a protagonistes als equips que lluitaven pel títol de la categoria en la Copa TT Andorra, Raventós-Tubau i Betriu-Baiona a més dels esmentats Bringué-Bringué, encapçalaven la classificació. En la jornada del dissabte les coses van canviar de manera clara, Betriu es va lesionar en una mà i no va poder continuar la seva lluita pel títol del certamen andorrà. L’equip Plasma 4×4 es va situar líder després de dos dies de competició, seguits molt d’a prop pels pilots francesos Pareau-Bazire i Bringué-Bringué que ja eren conscients que les seves opcions al triomf havien pujat molts enters.

Les previsions es van complir i l’equip andorrà va aconseguir guanyar la prova superant, en una fase final molt de molta tensió, als rivals que els precedien al final de la jornada anterior.

Una vegada acabada l’última prova i la Copa TT X-Trem Andorra, mancant confirmació oficial per part de l’Automòbil Club d’Andorra, Ernest Raventós-Pau Tubau aconsegueixen repetir com a guanyadors en la categoria de Preparats i completen el quadre de vencedors de l’edició 2013 al costat de Guardiola-Solà( Protos) i Martínez-Martínez (Sèrie).

Al final de la sisena edició de la X-Trem Challenge Andorra 2013, Albert Cabanes estava molt satisfet per diversos motius, aquestes van ser les seves paraules: “Els participants, els acompanyants i en general els afeccionats que s’han apropat a Canolic, ens han felicitat pel traçat i per l’organització de la prova, ens han comentat que s’anaven molt contents d’Andorra i que estarien de nou entre nosaltres en la propera edició. Sens dubte l’esforç ha valgut la pena”. Cabanes també volia ressaltar l’alt nivell de preparació dels equips que disputat la prova: “En aquesta ocasió els problemes entre els vehicles participants han estat mínims i pràcticament els 34 que van començar la X-Trem van estar competint fins al final. A més l’índex de disputa de les zones ha pujat molt, han estat uns 20 cotxes els que han passat per cadascun dels obstacles del recorregut”.

La sisena edició de la X-Trem Challenge Andorra és història, els organitzadors comencen a pensar en la propera edició de la mateixa, amb l’objectiu de seguir superant-se i deixar el llistó organitzatiu cada vegada més alt.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada