Grup Heracles, Vipsa, Avança i Perfumeries Júlia se sumen a la Xarxa d’empreses inclusives

Les  empreses Grup Heracles, Vigilància i Protecció SA (Vipsa), Domèstica de Serveis (Avança) i Perfumeries Júlia han estat les darreres a sumar-se a la Xarxa d’empreses inclusives. En un acte davant dels mitjans de comunicació, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i els representants de les quatre societats, han signat els convenis d’adhesió a la xarxa, per incorporar, cada una de les empreses, un treballador amb discapacitat.

El ministre Xavier Espot ha destacat que es tracta d’un dia important ja que amb l’adhesió d’aquestes societats es dona continuïtat al projecte de Xarxa d’empreses inclusives, que es va crear en el marc de l’estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. La missió d’aquest projecte és facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i assegurar la igualtat d’oportunitats en aquest àmbit.

Així, Espot ha recordat que les empreses que s’adhereixen a la xarxa no només es comprometen a contractar persones amb discapacitat, sinó que garanteixen que ho fan en un entorn obert, inclusiu i amb igualtat de condicions. A més, per la seva banda el Govern ofereix un itinerari específic d’orientació laboral per a les persones que necessitin suport, i posa a disposició dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació per fer-ne el seguiment. El suport a la inclusió preveu l’acompanyament previ a l’equip on s’incorpora el treballador i la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, a més del seguiment posterior i continu de la persona en el seu lloc de treball.

El ministre ha opinat que el projecte està sent un èxit i ha agraït especialment als representants de les quatre empreses que s’han adherit aquest dilluns. A més, ha destacat el fet que es tracti d’empreses de diferents àmbits, ja que demostra que en sectors molt variats es poden trobar llocs de feina on les persones amb discapacitat poden desenvolupar i aportar altres capacitats que tenen.

El representant del Grup Heracles, Daniel Armengol, ha indicat que tot i que fa anys que el grup fa l’esforç d’incloure persones amb discapacitat entre els seus treballadors, la nova legislació i l’ajuda i col·laboració que ofereix el Govern a través de la xarxa, ho facilita.

Per la seva banda, Teresa Milà, d’Avança, ha destacat que l’experiència de participar en aquest projecte fomenta la tolerància i l’acceptació de les diverses capacitats, i que no només reporta beneficis per a l’empresa i les persones implicades sinó per al conjunt de la societat.

D’altra banda, per part de Vipsa, Carles Mata ha explicat que per a la seva empresa es tracta de la primera experiència contractant una persona amb discapacitat, ja que no els semblava fàcil trobar un perfil adequat. No obstant això, s’ha mostrat encantat de poder participar i ha avançat que ja treballen per trobar noves places que es puguin cobrir amb persones amb discapacitat.

Finalment, el representant de Perfumeries Júlia, Jaume Vivó, ha assenyalat que formar part de la xarxa d’empreses inclusives és una gran oportunitat, i que la voluntat és que es aquest sigui un pas endavant que impliqui una nova manera de treballar en el futur.

A més d’aquestes quatre empreses, ja formaven part de la xarxa Andorra Telecom, Espic i l’Hotel Piolets Park. El ministre ha indicat que ja hi ha sis empreses més en vies de signar el conveni per adherir-se a la xarxa, i que s’han fet contactes amb moltes més que s’hi podrien sumar en un futur.

(Foto: SFGA)

TOTES LES NOTÍCIES