Grup Becier anuncia el llançament del primer carsharing d’Andorra

Foto ANA

Disposar d’un cotxe ara mateix, en un pàrquing a prop teu, amb la facilitat de reservar-ne, accedir-hi i començar a conduir en menys de 2 minuts. Aquesta és la proposta de Zipcar, la multinacional d’origen nord-americà pionera al món del carsharing, que arriba a Andorra de la mà de Grup Becier.

Es tracta d’un model que ja ha guanyat milions d’usuaris a ciutats com Londres, Taipei o Boston, on la mobilitat sostenible és una prioritat des de fa molts anys. El servei de Zipcar arriba per a donar resposta a les necessitats d’aquelles persones que no poden o no volen tenir un primer o segon cotxe a la unitat familiar. El servei també està pensat com una solució de reducció de costos per a tot tipus d’empreses.

Disponible a partir del pròxim juliol, el sistema de carsharing permetrà llogar un vehicle a partir de 0,12 € per minut, amb una reserva mínima d’1 hora i sense fiança. Dins de la tarifa ja s’inclou el carburant i l’assegurança a tot risc amb assistència 24 h.

A més de la practicitat que ofereix a l’usuari, el carsharing ha demostrat tenir un impacte ambiental molt positiu. Els cotxes compartits són utilitzats per una mitja de 49 persones per vehicle, fet que redueix el nombre total de vehicles a la carretera i mitiga la necessitat de les administracions d’oferir més places d’aparcament.

L’aplicació ja és una realitat, disponible per a descàrrega tant per a Android com per a iPhone.