Grans xifres d’una altra òrbita

Hem trobat la teràpia perfecta per quan estigui preocupat per la situació que viu l’economia del seu país banyada pels números vermells: observar el creixement del mercat de les aplicacions per a mòbil.

Si atenem als números registrats per aquest sector en els últims mesos, podem arribar a pensar que el món en què vivim no pateix una severa crisi.

La descàrrega i venda d’aplicacions ha augmentat en el primer trimestre de 2013 un 11 per cent respecte al registrat el 2012. Si atenem als guanys observem que aquesta xifra es veu reduïda fins al 9 per cent.

Aquestes dades aportades per un estudi de Canalys considerant més de 50 països, confirma el que ja ens intuíem, malgrat el creixement, són poques les firmes que es veuen beneficiades de la retòrica positiva. App Store d’Apple, Google Play, Windows Phone i BlackBerry World són les majors responsables dels 13.400 milions de descàrregues, que van generar uns ingressos de 2.200 milions de dòlars (1.688.000 d’euros).

Pel que fa als mercats on l’impacte de les aplicacions ha tingut més incidència, tampoc cal ser extremadament intel·ligent per donar una resposta. Les nacions emergents com el Brasil, Sud-àfrica i Indonèsia són les grans responsables de l’enorme creixement que aquest mercat viu.

En resum, al capdavall per al ciutadà de a peu espanyol aquests nombres són en realitat trets d’un altre planeta.
Per Tecnonews / ACPG – Redacció