Grandvalira prepara la Copa d’Europa amb la mateixa exigència que l’any passat i amb la pista immillorable

Grandvalira ha presentat aquest dimarts la Copa d’Europa masculina d’esquí alpí que se celebrarà el 2 i 3 de març a la pista Avet de Soldeu. Després de la celebració de la Copa del Món la temporada passada, els responsables de l’estació han assegurat que la prova d’enguany s’està organitzant amb el mateix grau d’exigència ‘per aconseguir l’excel·lència i poder seguir atraient proves d’alt nivell’, amb la vista posada a poder tornar a acollir una prova del món el 2016. El director de la cursa, Jordi Pujol, ha assegurat que és la sisena temporada que l’Avet acull una cursa d’aquest nivell i que és l’any en què la pista està en millors condicions, tot i que estan pendents de la nova nevada que arriba el cap de setmana vinent i que pot comportar que s’hagi de retirar la neu. La cursa comptarà amb un centenar de corredors vinguts d’entre 15 i 20 països, i hi competiran quatre esquiadors andorrans, els noms dels quals encara estan per confirmar.

Tot i tenir un pressupost molt més reduït que la Copa del Món de l’any passat, que ascendeix a 100.000 euros, l’objectiu de Grandvalira és mantenir en la prova de Copa d’Europa d’enguany el mateix grau d’exigència tant a nivell d’organització com de treball, i millorant els aspectes més fluixos detectats l’any passat. El director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha explicat que una de les millores serà el sistema d’acreditacions, que portarà el forfet inclòs.

L’ajustat pressupost no permetrà la retransmissió en directe de la competició a través de les televisions, ja que només aquest aspecte l’any passat va costar mig milió d’euruos, però sí que es difondrà en streaming a través de la pàgina web de Grandvalira i es distribuiran resums de les curses a totes les televisions interessades. Conrad Blanch també ha informat que hi haurà 150 voluntaris, una cinquantena d’organitzadors i un centenar de treballadors de l’estació implicats en el projecte.

El director de la cursa, Jordi Pujol, ha indicat que és la temporada en què la pista gaudeix de millors condicions, i que fins i tot s’ha hagut de treure neu sobrant. Pujol ha afegit que encara s’està treballant per desenterrar les xarxes de protecció i que estan pendents de la pertorbació prevista per divendres, ja que si torna a nevar la neu s’hauria de retirar. De moment hi ha uns disset països confirmats i es preveu que siguin un centenar de corredors els que participin a la prova, que tindrà lloc el 2 i 3 de març.

Pel que fa a atletes andorrans, el president de la Federació Andorrana d’Esquí, Albert Coma, ha indicat que es farà una tria de quatre participants entre els que últimament han competit en campionats del món, però que els noms no es confirmaran fins la setmana vinent. Coma també ha anunciat que al mes de maig aniran a Dubrovnik (Croàcia) per tornar a intentar aconseguir una nova copa del món de cara el 2016.