Grandvalira organitzarà una tercera prova de la Copa del Món

El comitè organitzador de la Copa del Món Grandvalira 2012 ha acceptat la proposta de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) per acollir una tercera prova, un gegant femení que se celebrarà el divendres 10 de febrer i que se sumarà al gegant programat per dissabte i l’eslàlom del diumenge. La FIS havia proposat al comitè organitzador fer-se càrrec de la prova cancel·lada a Courchevel el passat divendres.

La decisió s’ha fet pública aquest divendres al migdia en una roda de premsa celebrada al Govern amb presència del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, del director general del comitè organitzador Grandvalira 2012, Conrad Blanch, i del vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí, Josep Maria Raméntol.

El ministre Francesc Camp ha començat l’acte titllant d’”honor i privilegi” la confiança en Andorra de la FIS, que considera “una mostra de la credibilitat” que s’ha guanyat “organitzant de forma impecable” diverses edicions de la Copa d’Europa. Camp considera que l’acceptació del repte d’organitzar una tercera prova és un aval en vistes a la voluntat de seguir organitzant proves de la Copa del Món. El titular de Turisme ha destacat, a més, l’impacte televisiu de disputar a Andorra un nou gegant i el seguiment de l’audiència en mercats tant interessants com són els països del centre i el Nord d’Europa.

Molt satisfet s’ha mostrat també el vicepresident de la federació d’esquí, Josep Maria Raméntol, que ha considerat que aquesta fita evidencia la confiança que la FIS ha dipositat en la federació, les estacions, el Govern i “el país sencer”.

Per la seva banda, el director general del comitè organitzador s’ha referit a l’esforç que realitzen els principals avaladors de la prova com són el Govern, el comú de Canillo i els patrocinadors, encapçalats per Crèdit Andorrà i Sport Hotel. La disputa del gegant del dia 10 tindrà un cost suplementari de 180.000 euros, un terç dels quals serà assumit per Andorra Turisme.

Conrad Blanch ha situat l’audiència prevista de la prova al voltant dels 30 milions de persones, alhora que ha mostrat la seva confiança que la pista es trobarà en perfectes condicions, en vistes al dia 2, en que hi ha previst el test tècnic de la Copa del món. Blanch també ha tingut paraules de reconeixement per tot l’equip organitzador que treballa amb “rigor” i ´”compromís” perquè aquesta prova sigui un èxit.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.