esqui1Les estacions de Grandvalira i Vallnord han presentat aquest dimarts les novetats per a la temporada 2013-2014 en la qual tenen previst invertir fins a 11,7 milions d’euros per millorar o ampliar el traçat d’algunes pistes i complementar la superfície d’innivació. La primera destinarà 8,7 milions d’euros a la nova temporada, 2,4 milions més que l’hivern passat, que aniran a parar a les obres a les pistes Àliga i Riberal i en la xarxa d’innivació amb què es vol garantir la producció de neu en un 65% del domini, segons ha explicat la directora de Nevasa, Núria Tarré. Per la seva part, el director de Vallnord, Martí Rafel, ha indicat que la inversió és similar a la de l’any passat amb 3 milions d’euros i que és un pressupost ‘de manteniment’. Entre les novetats hi ha la incorporació de dinou canons nous a la pista de la Coma d’Arcalís i millores en l’apartat de restauració. Pel que fa a la promoció, Andorra Turisme hi destinarà 2,5 milions d’euros per intentar atraure els mercats de proximitat i cercar clients de mercats més llunyans, com ha indicat el gerent de la societat, Betim Budzaku.

Mentre que Grandvalira ha decidit fer una ‘forta aposta’ per seguir creixent i invertir en infraestructures i en les pistes que han d’acollir esdeveniments esportius de primer nivell aquest hivern, Vallnord ha optat per destinar una xifra similar a la de l’any passat a inversions per mantenir l’estació i no ‘quedar-se enrere’.

La directora de Nevasa, Núria Tarré, ha indicat que les novetats d’enguany són el condicionament de les pistes de l’Àliga i Riberal que disposen de nous canons i un terreny millorat per acollir les finals de la Copa d’Europa i de la Copa del Món de quilòmetre llançat, respectivament. De fet, Tarré ha destacat que amb les inversions realitzades de cara a la temporada 2012-2013 s’ha fet un esforç en la xarxa d’innivació per garantir la producció de neu en el 65% del domini. També s’ha fet èmfasi en el servei al client, amb aspectes com les noves tecnologies o les terrasses per fer l’estada dels esquiadors ‘més confortable’ i ‘més llarga’.

Per la seva part, el director de Vallnord, Martí Rafel, ha admès que l’estació treballa per mantenir les seves condicions i ha centrat els seus esforços en els dinou canons nous que s’han instal·lat a la Coma per acollir la Copa del Món de bordercross i en fer millores en l’àmbit de restauració i les noves tecnologies per oferir un bon servei als clients. En aquest sentit, Rafel ha explicat que s’externalitza la gestió de la restauració de la zona d’Arcalís amb l’objectiu de ‘millorar la qualitat de l’atenció i el producte que s’ofereix al client’. A més, ha apuntat que aquesta opció permet diversificar l’oferta i afavoreix la competència interna.

El director de Vallnord ha informat que han rebut una oferta de la Federació Internacional d’Esquí per acollir una segona copa del món però estan pendents de poder-ne tancar el finançament. Amb tot, Rafel ha considerat que és una bona oportunitat perquè amb un sobrecost d’uns 60.000 o 70.000 euros s’obté ‘doble difusió’. Una opció, ha indicat, és que els equips i els corredors es puguin rebaixar l’import dels premis en metàl·lic al 50%.

Perspectives per a la nova temporada

Un dels objectiu tant per Andorra Turisme com per les estacions és atraure turistes de mercats més llunyans, com ha apuntat el gerent de la societat, Betim Budzaku. Des de Grandvalira han admès que els turistes internacionals han crescut i que es vol mantenir l’afluència de cara a la nova temporada. Amb el context econòmic actual, ha indicat Tarré, els espanyols segurament baixaran mentre que el mercat internacional creixerà però s’espera que a mitjà termini el primer es pugui recuperar i el segon es mantingui.

Per l’estació, seria ‘raonable’ repetir les xifres de la temporada passada i confien aconseguir-ho sobretot en facturació encara que amb dies d’esquí quedin per sota com a conseqüència d’un calendari menys favorable.

Des de Vallnord també veuen bones perspectives sobretot gràcies als bons resultats de la temporada passada. Quan queden menys de 40 dies per a l’inici de la temporada 2013- 2014, les reserves dels turistes russos o britànics van a un ‘millor ritme’ que l’any passat i ‘reserven amb confiança’, ha manifestat el director de l’estació, Martí Rafel. També les vendes de forfets de temporada estan per sobre de la temporada passada i tenint en compte el precedent de l’any passat es mostren ‘força optimistes’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada