Grandvalira experimenta amb la criança de cava dins del llac de Pessons

“Més finura, més elegància i més integració”, aquest és el resultat que es creu que s’assolirà en l’experiment que està duent a terme l’equip de restauració de Grandvalira-Saetde juntament amb les caves Rimarts de Sant Sadurní d’Anoia, que ha consistit en submergir 200 ampolles de cava dins del llac de Pessons, a Grau Roig, per tal que hi facin la segona part de la criança. Les ampolles, de diferents varietats i anyades, es van introduir al setembre i hi romandran nou mesos.

Normalment la criança d’aquest producte es fa en una cava, a una temperatura d’uns 14 o 15 graus, però al llac de Pessons, tot i que quan es van introduir l’aigua estava a 13 graus, durant l’hivern, quan el llac es gela, la temperatura es manté entre els 2 i els 4 graus. El fred, sumat a la pressió de l’altitud (2.500 metres) i al lleuger moviment a què estan sotmeses per l’efecte de l’aigua, faran retardar l’evolució del cava, de manera que es pot aconseguir una beguda més fina i elegant, tal com ha assegurat el propietari de les caves, Ricard Martínez.

Martínez ha explicat que una part de les ampolles es posaran a la venda a Andorra i que, en funció dels resultats, estudiaran si donen continuïtat a aquesta iniciativa pionera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.