esport adaptat grandvalira

Grandvalira està celebrant los Campionats d’Espanya d’esquí adaptat. De la mà de la Federación Española de Deportes Paralíticos Cerebrales, la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física i la Federación Española de Deportes para Ciegos, l’estació andorrana ha realitzat les proves de les categories masculina, femenina i junior i senior en les modalitats següents: Visual – persones cegues o amb capacitat de visió reduïda, Peu – persones a les que els falta una extremitat i Cadira – persones amb mobilitat reduïda.

El director tècnic de la FEDC, Mario SanchezArmuña, ha confirmat que “és la segona o tercera vegada que se celebren aquests campionats a Grandvalira  i el que més valorem des de la Federación són les facilitats i el tracte rebut per part de l’estació”. Pel que fa a la pista del Campionat, SanchezArmuña, ha afirmat: “La pista de Tubs del sector de Pas de la Casa de Grandvalira té una dificultat elevada en comparació amb d’altres, fet que fa que el nivell d’exigència per als esquiadors sigui més alt. L’únic problema que hem tingut han estat les condicions climatològiques i que, degut a la boira, la modalitat Visual ha estat més complicada però tot i així estem molt contents de la celebració del Campionat”.

El president de la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física, Miguel Angel García Alfaro, afirma que “El compromís que ha adoptat Grandvalira per apostar idonar suport a aquesta modalitat és fonamental i des de la Federación agraïm el treball realitzat per tota la organització”.

Por últim, Antonio Ranchal, el director tècnic de la FEDPC ha conclòsambaquesta declaració: “Estem encantats amb la col·laboració i el servei dut a terme per part de l’organització de Grandvalira és òptim. Estem molt contents i els esportistes, que són el termòmetre del campionat, se’n van molt satisfets a casa i amb un sentiment molt positiu de la pràctica i la tècnica que estan demostrant en aquests campionats”.

La fundació Grandvalira Social, té entre els seus propòsits apropar l’esquí i la seva pràctica a qualsevol persona amb dificultats socials, físiques i/o econòmiques. Per aquest motiu, des de fa anys es duen a terme accions com els Campionats d’Espanya d’Esquí Adaptat o es conviden a organitzacions sense ànim de lucre a càrrec de persones amb discapacitat a poder gaudir de les instal·lacions i els serveis de Grandvalira per tenir un primer contacte amb la neu. Grandvalira Social va néixer el 2005 amb l’objectiu d’ajudar a col·lectius de nens i joves amb necessitats d’atenció especial, així com per impulsar projectes relacionats amb l’esport. Totes les iniciatives estan unides a la vocació de Grandvalira: generar il·lusió i fomentar l’esport, l’oci a l’aire lliure i l’esperit de superació.

Serà la primera vegada que s’aculli la modalitat d’Snow – BorderCross al Campionat d’Espanya. Nadal Antor, director d’Activitats deGrandvalir-Saetde, apunta que després de les bones sensacions de provar aquesta modalitat la temporada passada, els competidors s’han animat a introduir-la aquest any.

Des de Grandvalira es vol seguir apostant per aquests campionats i és per això que es va firmar l’acord de col·laboració per part de l’estació amb les tres federacions amb la finalitat de seguir realitzant els Campionats Espanyols d’Esquí Adaptat a l’estació andorrana. El participant més jove té 14 anys i el conjunt de competidors són un exemple a seguir per l’esperit de superació demostrat a la pista Tubs de Grandvalira en aquests campionats.

Grandvalira demostra el seu compromís amb les persones que pateixen algun tipus de discapacitat amb l’AdaptiveCenter, una secció especialitzada dins de l’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira dirigida a aquelles persones, ja siguin discapacitades físiques o psíquiques, que vulguis aprendre a esquiar i gaudir d’una manera autònoma d’aquest esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada