cincaEl Govern ha resolt avui la subhasta de l’emissió 100 milions de lletres del tresor del 16 d’octubre, una operació que donava continuïtat a la realitzada fa un any per la mateixa quantitat. En la línia de les emissions de deute públic anteriors, l’acceptació per part dels inversors del Principat ha superat el total de lletres posades a disposició, arribant a un volum de peticions per un valor total 185,566 milions d’euros.

Aquesta emissió de deute públic amb venciment a 18 mesos té un interès efectiu anual del 2,30 % i la data de venciment i de liquidació de l’amortització serà el dia 16 d’abril del 2015.

El 24 de novembre del 2010 l’Estat andorrà va fer la primera emissió de deute públic en la modalitat de lletres del tresor oberta a tots els inversors. A aquesta primera emissió la van seguir tres més, sempre renovades als seus venciments: les acordades el 19 d’octubre del 2011 i el 7 de desembre del 2011 amb la mateixa modalitat que la primera; i la que es va acordar el 21 de març del 2012, objecte de l’actual renovació.

L’èxit obtingut en totes i cadascuna de les emissions de deute públic posa de relleu la confiança mostrada pels inversors envers el deute públic andorrà. Això ha motivat que l’Estat andorrà decideixi perseverar en la dinàmica iniciada fa un temps i recórrer novament a aquest mecanisme de finançament, que ha permès, d’una banda, diversificar les fonts de finançament tradicionals de l’Estat i els seus venciments respectius, i de l’altra, captar fons per cancel·lar una part dels crèdits bancaris vigents, finançar noves activitats i refinançar l’endeutament del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada