Gran participació a l’escudellada de Sant Antoni de la Massana

Prop d’unes 800 racions d’escudella, algunes per a persones amb al·lèrgies alimentàries, s’han repartit aquest migdia en la tradicional escudellada de Sant Antoni, patró de la Massana. Avui és festiu a la parròquia massanenca i per això molta gent s’ha congregat a la plaça de les Fontetes per degustar l’escudella més tradicional. “Tant la vedella com la trumfa i la col són del país”, explica el responsable de l’equip de cuina, Pep Escolà.

El fet que avui llueixi el sol ha acabat d’arrodonir la festa parroquial, que ha començat  com sempre amb la Missa a la capella de Sant Antoni de la Grella. Després s’han celebrat els tradicionals Encants, una subhasta d’embotits i productes tradicionals amb finalitat benèfica, ja que els diners que es recapten van a parar a Càritas. El cap de Govern, els cònsols d’Ordino i la Massana i altres autoritats i ciutadans han participat en les dites, que han pujat fins als 300 euros.

La celebració s’ha allargat fins ben entrada la tarda, ja que Sant Antoni és una festa popular, un punt de reunió i diversió.

Cal dir que durant vint-i-dos anys l’escudellada la va organitzar la Unió Pro-Turisme de la Massana. Justament avui es fa un reconeixement a la tasca d’aquesta entitat, amb la inauguració d’una exposició que fa un recorregut per la seva història, des del 1980 al 2002, a través de fotografies i documents.  “La Unió Pro-Turisme ens va deixar un gran llegat cultural, com les diferents celebracions populars o la fira Andoflora. Totes les persones que van treballar-hi de forma desinteressada es mereixien aquest homenatge”, afirma el cònsol major, David Baró.

La festa parroquial es tancarà amb un muntatge que combinarà la música i la narració. L’actor Xavi Fernández llegirà una adaptació de les quatre narracions presentades al premi literari Històries de la Massana, organitzat per la Biblioteca Comunal. La música anirà a càrrec del pianista Jordi Barceló.

L’espectacle serà a les 21 h, al teatre de les Fontetes.

TOTES LES NOTÍCIES