Superfície 1560 km²

Ubicació Gran Canària és una illa de l’arxipèlag canari situada a l’Oceà Atlàntic, al costat de les costes del nord d’Àfrica i que pertany políticament a Espanya.

Població L’illa té 846.717 habitants. La seva capital, Las Palmas de Gran Canaria és la ciutat més poblada de l’illa i de l’arxipèlag amb 383.303 habitants.

Clima Gran Canària presenta una gran diversitat climàtica, per la seva orografia i per l’efecte dels vents alisis, que origina moltes diferències paisatgístiques entre barlovent i sotavent. La capital insular, Las Palmas de Gran Canaria, és considerada la ciutat amb el millor clima del món segons un estudi de la Universitat de Siracusa (Nova York). La situació de l’Arxipèlag al costat del Tròpic de Càncer i la influència dels vents alisis proporcionen a Las Palmas de Gran Canaria temperatures mitjanes de 17° centígrads a l’hivern i 25° a l’estiu.

Economia El gran motor econòmic de l’illa és el turisme. Aquest també ha donat un fort impuls al sector de la construcció. També és destacable l’activitat comercial, sobretot a la zona portuària. Existeix un petit sector industrial, centrat sobretot en la producció agroalimentària, de manufactures lleugeres i ciment. L’agricultura segueix sent important en algunes comarques rurals, tot i que en menor mesura que fa uns anys.

Comunicacions Les principals vies de comunicació de l’illa amb l’exterior són a través del seu aeroport i els seus ports. La xarxa viaria de l’illa té com punt neuràlgic la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria.
La millor forma per explorar l’illa és viatjar amb cotxe, ja que sempre et permet descobrir el lloc pel teu aire, decidint on anar en cada moment. Les carreteres interiors tendeixen a organitzar-se seguint l’orografia de l’illa.
Per aquells que no tinguin carnet, la xarxa d’autobusos interurbà és extensa. Compte amb més de 100 línies que connecten quasi tots els punts claus de l’illa. Una altra opció és moure’s amb bici, ja que l’illa compta amb més d’11 km de carril bici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada