Graduats en mediació participaran en l’elaboració del projecte de llei sobre la matèria

mediacioEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, el president del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, Abel Pié, i el degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Francesc Badia, han estat els encarregats d’efectuar, aquest dilluns a la tarda a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra, el lliurament de diplomes de la primera promoció del postgrau en mediació, que ha comptat amb una vintena d’estudiants. En aquest sentit, fent referència a la realització d’un projecte de llei en l’àmbit de la mediació, el ministre de Justícia i Interior ha informat en declaracions a l’ANA que “honorarem aquest compromís que ja estava emmarcat dins del nostre programa electoral” i, per això, “en les pròximes setmanes crearem un grup de treball, dins del qual hi haurà representades persones que han format part d’aquest postgrau, per culminar l’elaboració d’un projecte de llei”. “En un termini d’un any esperem tancar el projecte de llei per tal d’aprovar el text abans que finalitzi la legislatura”, ha admès Espot.

Aquest dilluns a la tarda, una vintena d’estudiants del postgrau en mediació de la Universitat d’Andorra han obtingut, de la mà del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, el president del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, Abel Pié, i el degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Francesc Badia, els diplomes que acrediten la seva condició de mediadors. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha aprofitat l’esdeveniment per assegurar que “en les pròximes setmanes es formarà el grup de treballar que s’encarregarà d’elaborar un projecte de llei en l’àmbit de la mediació” i ha precisat que “una part d’aquesta comitiva estarà formada per estudiants que han participat en el postgrau”. Pel que fa a l’ execució, Espot ha confirmat que “l’elaboració del projecte estarà finalitzada en un termini no superior a l’any i l’aprovació del text legal s’efectuarà abans que finalitzi la legislatura”.

Durant l’acte, que ha estat dirigit pel coordinador acadèmic del postgrau, Ramon Tena, i pel coordinador de la formació en mediació del Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, Antoni Vidal, s’ha destacat el paper dels mediadors com una figura essencial per resoldre conflictes i, a més, s’ha mostrat un vídeo promocional de la professió dels mediadors, concretament de l’àmbit familiar, realitzat per dues alumnes del postgrau com a treball final de curs. 

En relació amb la culminació d’aquesta formació, que ha constat d’un total de 230 hores lectives, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat que “aquest postgrau és una iniciativa molt lloable i interessant”, ja que tal com ha indicat, si es té en compte el col·lapse que pateix l’administració de justícia del Principat, “el paper del mediador és un mecanisme alternatiu absolutament necessari”. 

Per la seva banda, el coordinador acadèmic del postgrau, Ramon Tena, ha destacat que “els vint alumnes graduats ho han fet amb molt bones qualificacions” i ha afegit que “hem tingut alumnes de procedències molt diverses, amb treballadors socials, advocats, i, fins i tot, empresaris”. 

Pel que fa al tipus de titulació, Tena ha comentat que “tots els graduats obtenen una doble titulació que els permet treballar tant a Andorra com a Catalunya, ja que es poden donar d’alta al centre de mediació de la Generalitat de Catalunya”. Quant als objectius que perseguia aquesta formació, Tena ha detallat que hi havia dues premisses fonamentals, per una banda “desenvolupar competències que es necessiten per planificar i culminar un procés de mediació”, i d’altra banda, “promocionar i potenciar la mediació al país”.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES