cursos-massanaL’anunci de la continuïtat del curs del CVN ha estat la millor notícia, en l’acte de graduació de la segona promoció del Cos de Voluntaris per a la natura.  Després de seguir un complet programa teòric i pràctic, de nou mesos de durada, avui s’ha fet al teatre de les Fontetes l’entrega dels diplomes als nou alumnes, en un acte molt emotiu, ja que es tanca un cicle en què alumnes i professors han treballat intensament per assolir els reptes. “Vull felicitar als joves per haver arribat a final de curs amb molts coneixements apresos però també per tota la feina que han fet per millorar la parròquia, ja que han participat activament en la neteja de boscos i camins i han realitzat moltes pràctiques de jardineria, contribuint a fer més atractiva la nostra parròquia”, ha afirmat el cònsol major, David Baró.

El CVN va començar l’any passat amb l’objectiu de formar professionals en el sector de la jardineria i gestió forestal i donar una sortida laboral als joves.

Una de les novetats de la segona edició ha estat la incorporació d’un mòdul de ramaderia i l’obtenció de la titulació de primers auxilis de la Creu Roja. “El cicle formatiu és ara encara més complet i això vol dir que els joves tindran més oportunitats per trobar feina. Estem molt satisfets de saber que els joves de la primera promoció ja han pogut entrar al món laboral o bé han reprès els estudis; de fet, alguns alumnes d’aquesta segona promoció ja tenen ofertes de feina”, ha explicat la consellera Jael Pozo.

El curs ha constat d’un programa teòric de coneixements en flora i fauna autòctona, disseny d’espais enjardinats, poda i plantació, cartografia..i una part molt important de pràctiques sobre el terreny. Els joves s’han mostrat molt contents amb el què han après sobretot en el treball pràctic, que ha anat des de la neteja de boscos, als treballs de manteniment de la senyalització del parc natural, la creació d’un jardí aquàtic per Andoflora, l’enjardinament de la plaça del Quart, la construcció d’un pont sobre el riu Pollós i l’ampliació del punt d’informació del parc natural del Comapedrosa, entre altres treballs per millorar els accessos a la muntanya.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Jael Pozo, ha assenyalat que aquest curs ha estat possible gràcies a la implicació dels ministeris d’Educació, Salut i Benestar, Economia i Interior i als patrocinadors que han aportat recursos al projecte. Però també ha volgut remarcar l’actitud positiva i receptiva dels joves, als quals se’ls obren ara oportunitats laborals.

 El curs ha estat impartit pel biòleg Jordi Nicolau i Jordi Dalmau, el jardiner paisatgista, Jorge Múñiz,  l’enginyer en gestió forestal, Josep Maria Garrallà i els experts en ramaderia, Landry Riba, Jesús Muro, Francesc Alay, i el tècnic de jardineria del Comú, Marcelo Oceánic.

El tècnic de medi ambient Àlex Mata ha estat el tutor del projecte.

El projecte ha comptat enguany amb el seguiment dels alumnes per part dels educadors socials Óscar Férriz i Marta Xandri i Iolanda Pérez.

Totes les parts implicades han expressat la voluntat que el CVN continuï endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada