Govern redueix la participació a la Societat de Ramaders d’Andorra

El Consell de Ministres, a demanda de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha aprovat la venda de 439 accions, a un preu de 60,1012 euros de valor nominal cadascuna, propietat del Govern d’Andorra a favor de 24 socis privats de Ramaders d’Andorra SA.

La societat Ramaders d’Andorra, creada el 1999, fixava que el Govern havia de subscriure un capital superior al 51% essent soci majoritari davant la resta de socis privats. Des de la seva fundació, aquesta societat ha anat incrementant la seva activitat i també ha incrementat el nombre de demandants d’incorporació a la societat. De la mateixa manera ha incrementat el seu capital social, el primer cop el 2003, en aquell moment Ramaders d’Andorra va regularitzar la distribució de les accions. El segon increment es va produir el 2011, amb aportació de capital íntegre del Govern d’Andorra, que va subscriure la totalitat de les accions.

La venda d’aquestes 439 accions aprovades avui al Consell de Ministres es fa a favor de nous demandants però també a antics socis. Aquests hauran de regular el seu nombre d’accions en base a la seva capacitat productiva (caps de bestiar). A efectes de distribució del capital, el Govern es manté com a soci majoritari de la societat Ramaders d’Andorra, amb 2.837 accions, d’un total de 4.500, el que representa un 63% del total, davant dels socis privats que subscriuen 1.663 accions, un 37% del capital social. El Govern d’Andorra, encara es trobarà en possessió de 586 accions que poden ser venudes en el futur a socis privats, sigui per a noves incorporacions o sigui per regularitzacions de socis existents per increment de la seva capacitat productiva. Tot i així continuaria subscrivint el 51% del capital social.