Govern ha emès un comunicat on puntualitza la interpretació del PS sobre les persones de relació especial. El text íntege del mateix és el següent:

“Atenent a la interpretació errònia, que el grup parlamentari socialdemòcrata ha realitzat de les dades corresponents a les relacions especials, el Govern es veu obligat a precisar:

La demanda d’informació del grup parlamentari socialdemòcrata sol·licitava les persones que han prestat els seus serveis en qualitat de relacions especials entre el febrer del 2012 i el setembre del 2013. El grup parlamentari socialdemòcrata ha comptabilitzat totes les relacions especials que han prestat els seus serveis durant aquest període sense tenir en compte que no ho han fet de manera simultània.

A data 13 de novembre del 2013 el Govern compta amb 32 relacions especials. Això suposa un increment de 10 relacions especials respecte el 16 d’abril del 2012 quan el grup parlamentari socialdemòcrata va realitzar la seva primera demanda d’informació.

Cal tenir present que 8 d’aquestes 10 persones ja prestaven els seus serveis a l’administració en qualitat de treballadors públics però que s’ha revisat la seva relació contractual en canviar de funcions. A títol d’exemple només indicar que les secretàries de ministres i del cap de Govern, la gran majoria funcionàries, també formen part de les relacions especials.

Pel que fa a les relacions especials del cap de Govern a data 13 de novembre n’hi ha quatre, la mateixa xifra que el 16 d’abril del 2012. D’aquestes quatre, una correspon a la secretària del cap de Govern que el 2012 mantenia la condició de funcionària. Per contra una de les relacions especials comptabilitzades pel Grup parlamentari socialdemòcrata en el gabinet de cap de Govern, té en aquests moments condició de càrrec polític i no té contracte de relació especial. La despesa en salaris de les relacions especials del Gabinet del cap de Govern ha caigut un 8,4% durant aquest període.

Cal tenir present que la despesa total en salaris públics -que inclou funcionaris, eventuals, càrrecs polítics, relacions especials, jubilacions i prejubilacions, va caure un 0,82% el 2012 respecte l’exercici 2011, segons consta en les corresponents liquidacions pressupostàries. Es tracta del primer descens del capítol de despeses de personal des de l’any 2000. Si s’exclou jubilacions i prejubilacions, el descens se situa en un 1,6%”.

Text: Govern d’Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada