El Consell de Ministres va aprovar ahir la convocatòria 2018 per a l’atorgament d’ajudes a entitats cíviques legalment establertes al país que duen a terme programes o actuacions d’àmbit social al Principat. La partida pressupostària prevista per a aquestes subvencions és de 65.000 euros.

Aquesta iniciativa pretén fomentar la cooperació entre les entitats socials i l’administració pública per tal d’aconseguir una societat més justa, democràtica i responsable mitjançant el desplegament de la ciutadania social. El resultat principal d’aquestes subvencions és el desenvolupament comunitari i la dinamització del teixit social del país.

Els principis que es tenen en compte per a l’atorgament de les subvencions són la coresponsabilitat entre l’Estat i els usuaris, la solidaritat, la subsidiarietat estatal, la participació de la població, la prevenció, l’autonomia dels usuaris, i l’optimització de les actuacions evitant la duplicitat de recursos. També es té en compte el finançament plural de les iniciatives, el caràcter contractual de les aportacions públiques, la subsidiarietat de les ajudes i les prestacions públiques, així com el seguiment, control i avaluació per part del Ministeri de les actuacions desenvolupades.

Es tracta d’una convocatòria pública mitjançant procediment de licitació obert i modalitat de contractació ordinària, i les entitats disposen de termini fins el 10 d’octubre per presentar les seves propostes de programes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada