Text i foto Govern d’Andorra

El Govern i els sindicats han avançat, aquest dimecres, en el diàleg per millorar el projecte de llei de la Funció Pública, amb una nova reunió encapçalada per la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, i acompanyada pels ministres d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, amb el secretari d’Estat, Antoni Rodriguez, i la coordinadora de la Funció Pública, Elisabeth Almarcha.

En la reunió d’aquest dimecres el Govern i els sindicats han avançat en acords concrets sobre les propostes que ja va fer el Govern en la reunió del passat 13 de febrer. Així, s’ha acordat afegir una disposició final a la llei que garanteixi la igualtat de drets entre els funcionaris i treballadors públics amb independència de la denominació que es faci servir.

A més, en la reunió s’ha acceptat la participació dels representants sindicats als comitès que dimanen de la llei, que són el Comitè tècnic de selecció i el Comitè tècnic d’organització.

Pel que fa al desplegament reglamentari de la llei, tal com s’havia proposat, s’ha acordat reduir el termini dels dotze mesos previstos inicialment a sis mesos a partir de l’entrada en vigor de la llei. A més, s’ha decidit conjuntament que l’aplicació dels quinquennis en lloc dels triennis no entri en vigor fins que els reglaments del complement de productivitat i del complement de carrera horitzontal estiguin aprovats.

No obstant això, els sindicats han reiterat el seu desacord amb l’aplicació dels quinquennis i han presentat tres propostes alternatives que passen per mantenir els triennis als treballadors que ja formen part de l’Administració; per aplicar quinquennis però amb imports proporcionals al que suposaria l’aplicació dels triennis, és a dir de 173,30 euros; o per aplicar quinquennis de 150 euros però reduir la jornada a 35 hores setmanals.

Pel que fa a aquesta adaptació horària, però, els ministres han reiterat que en cap cas es pot acceptar la jornada de 35 hores, però s’ha ofert la possibilitat de flexibilitzar la jornada mantenint el mateix nombre d’hores que es treballen actualment i garantint l’atenció al ciutadà que es dona en els diferents serveis.

Finalment, s’han tractat algunes qüestions que s’acabaran de definir en les properes reunions, com és la proposta dels sindicats de crear un comitè per valorar la no exclusivitat dels treballadors públics, que els ministres s’han compromès a estudiar.

Així mateix, pel que fa a l’adaptació del lloc de treball per accident no laboral o malaltia sobrevinguda, el Govern ja va acceptar augmentar el salari garantit fins al 80%, però els sindicats han demanat que es mantingui la garantia del 100% del salari als treballadors que ja formen part de l’Administració.

Els sindicats i el Govern s’han emplaçat a una nova reunió, dilluns a les 11 hores per seguir treballant de manera conjunta en la millora del projecte de llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada