El consell de ministres ha aprovat un conveni entre el Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i els comuns, per a la cessió de dades del registre de vehicles.
Actualment la llei de protecció de dades personals i el decret pel qual es regula el fitxer de dades de registre de vehicles, no preveuen la cessió de la informació. No obstant això, en el cas que l’organisme que demana les dades justifiqui legalment que l’activitat que desenvolupa en requereixi l’accés, el Govern pot cedir-les mitjançant un conveni de cessió.

Per aquest motiu les administracions comunals i el Govern han acordat aquest conveni que facilitarà que els agents de circulació puguin dur a terme tasques d’inspecció a la via pública i dels usuaris de la mateixa, sempre dins de l’àmbit de les seves funcions, i que puguin consultar i contrastar la informació facilitada per aquests usuaris.

L’elaboració del document s’ha dut a terme amb l’assessorament a l’Agència de Protecció de Dades i també del Gabinet Jurídic. El conveni se signarà entre el Govern i els set comuns en la propera reunió de cònsols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada