El Govern, el Ministeri de Fomento espanyol i la Generalitat de Catalunya han acordat establir un full de ruta amb l’objectiu d’iniciar l’activitat comercial a l’aeroport de la Seu d’Urgell en la pròxima campanya d’estiu de 2014, segons ha fet saber l’executiu andorrà a través d’un comunicat de premsa. L’acord passa per impulsar i coordinar les actuacions necessàries per la conversió de l’aeròdrom de la Seu d’Urgell, que actualment és d’ús privat, a ús públic, de manera que puguin operar-hi aeronaus de transport comercial.

Per poder ser utilitzat per a vols comercials, l’aeroport de la Seu requereix adequar-se a la normativa nacional i internacional i ser autoritzat per l’autoritat nacional de seguretat, que és AESA.

El compromís de la ministra espanyola de Fomento, Ana Pastor, en la darrera visita que va fer a Andorra en motiu de la inauguració de les obres de remodelació N-145, d’iniciar les converses entre les tres parts -Ministeri, Govern i Generalitat- ja ha comportat un primera reunió, en la qual Fomento ha mostrat la seva màxima disposició perquè tota la tramitació necessària es dugui a terme en el termini més breu possible, segons el comunicat governamental.

Igualment la Generalitat, titular de la infraestructura, s’ha compromès a realitzar les inversions necessàries en el termini més breu possible, així com a elaborar tota la documentació tècnica requerida per a l’autorització del nou ús de l’aeroport, inclosa la tramitació mediambiental.

Segons informa la Generalitat, les actuacions pendents, d’un cost aproximat d’un milió d’euros, són: dotació dels mitjans (materials i humans) necessaris per la prestació del servei de salvament i extinció d’incendis a l’aeroport; inversió en equips de seguretat: arcs de seguretat i escàner; instal·lació d’una estació meteorològica aeronàutica automatitzada que faciliti informació als pilots; procés per a la implantació d’un Servei d’Informació en Vol en Aeròdrom (AFIS); i un estudi de seguretat associat a la disponibilitat de l’AFIS.

Així, el full de ruta pactat entre les tres administracions té com a objectiu que l’aeroport pugui iniciar l’activitat comercial en la pròxima campanya d’estiu de 2014.

Prop de 7.000 vols des de la seva reobertura, ara fa tres anys

Des que es va obrir el 4 de juny de 2010, l’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell ha realitzat un total de 6.910 operacions. Aquestes han anat incrementant any rere any. Així, mentre els sis mesos del 2010 se’n van fer 1.479, durant la totalitat del 2011 van realitzar-se 1.940 operacions. El 2012 van ser un total de 2.181 i en el que portem d’any 2013 se n’han realitzat 1.310.

Durant aquests tres anys, l’aeroport ha desenvolupat les activitats pròpies de la gestió aeroportuària: activitats de manteniment, gestió mediambiental, accions comercials, etc. Paral·lelament ha fet actuacions encaminades a convertir l’aeròdrom d’ús restringit a aeroport públic i comercial, i ha treballat en l’elaboració del Pla Director Urbanístic i Aeroportuari que està actualment en tramitaci, segons informa el govern català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada