Govern es coordinarà amb el Grup Demòcrata per introduir modificacions al projecte de la Funció Pública

El Govern inclourà les modificacions al projecte de Llei de la Funció Pública, que s’han presentat en les diferents reunions mantingudes els darres mesos tant amb els treballadors de l’Administració com amb els representants sindicals, per la via d’esmenes parlamentàries. L’Executiu es coordinarà amb el Grup Demòcrata per tal d’incloure les propostes en el text, que passarà a tràmit parlamentari els pròxims dies.

El Govern i els sindicats han mantingut, aquest dilluns, la darrera reunió en la qual s’ha presentat un document amb les conclusions de la taula de treball de la Funció Pública que recull 19 propostes recollides en les diferents sessions informatives fetes als treballadors públics i en les diferents reunions mantingudes amb els representants sindicals. Unes mesures que modificarien i s’inclourien en el text del projecte de llei.

Entre les mesures que s’incorporaran al text legislatiu es troba la participació dels representants sindicals als diferents Comitès Tècnic de Selecció i Tècnic d’Organització i Gestió. També es preveu la flexibilització de la jornada laboral actual, fixant el nombre màxim d’hores anyals en 1.780. Es preveu la consideració de l’antiguitat en els eventuals si obtenen la plaça del lloc que han estat ocupant aplicant el nou règim de quinquennis així com no aplicar la incompatibilitat a les persones amb una retribució inferior al 20% del LECS (Llindar econòmic de cohesió social).

El projecte de llei també inclourà l’aplicació de mesures correctores pel que fa al punt de sortida en l’avaluació de d’acompliment i modificació del complement de productivitat per als nivells I a IV de l’Administració i C2 d’Ensenyament, i per a les que es troben al 120%, amb un impacte econòmic aproximat de 50 milions euros en 25 anys. També referent al règim retributiu i entre les mesures que s’incorporaran, es preveu que el règim de quinquennis no sigui d’aplicació fins que estiguin aprovats i entrin en vigor els reglaments que desenvolupin el complement de carrera i el complement de productivitat.

Les esmenes que el Govern treballarà amb el grup parlamentari demòcrata també preveuen la possibilitat de perllongar l’edat de jubilació dels 60 als 65 anys pels cossos especials i dels 65 als 70 anys pel Cos general, quan hi hagi acord entre la persona interessada i l’Administració. També es preveu garantir explícitament els mateixos drets pels funcionaris i els treballadors públics.

La ministra Eva Descarrega ha reiterat que el projecte de Llei de la Funció Pública té com a principal objectiu promoure la carrera horitzontal, la formació i l’eficiència del treballador amb un complement de carrera consolidable a l’estructura retributiva, cada cinc anys, a més del complement d’antiguitat que també es percebrà quinquennalment. Descarrega ha puntualitzat que, sumat a la carrera horitzontal, s’afegeix un complement de productivitat no consolidable que s’estableix amb una valoració 360 de graus (caps, companys i subordinats), cada dos anys. La ministra també ha destacat

La trobada del Govern amb els sindicats d’aquest dilluns ha estat encapçalada per la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, i acompanyada pels ministres d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i del secretari d’Estat Antoni Rodríguez i la coordinadora de la Funció Pública, Elisabeth Almarcha.

En la compareixença de premsa que els ministres Descarrega, Espot i Jover han ofert aquesta mateixa tarda, tots tres han coincidit i han reiterat la voluntat de diàleg mantinguda per part del Govern amb l’objectiu d’arribar a acords i de millorar el projecte. En aquest sentit, els ministres han afirmat que s’ha arribat a molts punts de consens i que totes les reunions s’han celebrat amb un clima molt positiu. Pel que fa a la convocatòria de vaga, prevista pels pròxims dijous i divendres, la ministra ha reiterat que l’Executiu garantirà els serveis mínims i que resta a l’espera de rebre comunicació oficial per part dels sindicats de la cobertura prevista per a les dues jornades d’aturada.