Govern edita l’estudi de Boncompte sobre Les Pageses de Picasso i la influència del romànic al cubisme

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert ha presentat aquesta tarda l’assaig editat pel Govern d’Andorra sota el títol “Picasso. De «Pageses d’Andorra» a «Demoiselles d’Avignon»: un viatge romànic” de la historiadora de l’art Concepció Boncompte.

Es tracta d’un estudi que parteix del dibuix del pintor Pablo Picasso titulat “Pageses d’Andorra” de 1906 sobre el qual s’estructura la teoria que relaciona la influència del dibuix picassià en l’evolució pictòrica del pintor malagueny i com l’art romànic, un dels patrimonis culturals més important del nostre país, és el punt d’inflexió en la transformació de l’obra de l’artista universal cap al cubisme.

Aquesta publicació esdevé el primer gran estudi monogràfic sobre les Pageses d’Andorra de Picasso. El contingut de l’obra es basa en la tesi doctoral de Concepció Boncompte, titulat “Picasso. De Pageses d’Andorra a Demoiselles d’Avignon, un viatge romànic” i està recolzat per un corpus d’assaigs de científics locals i internacionals sobre matèries fins ara no tingudes en compte en l’estudi de Picasso.

L’edició té una tirada de 1500 exemplars. Es distribuirà per tots els museus que tinguin obres de Picasso, als especialistes o als centres d’estudis picassians.

La ministra Olga Gelabert ha destacat que el contingut del projecte és motiu de reflexió i de satisfacció i que posa en valor un dels elements culturals més significatius de la cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.