Govern dóna més de 450 mil euros en ajuts al foment del dall dels prats i de les pràctiques ramaderes

Un ramat d'ovelles
Un ramat d’ovelles. Foto: ARXIU

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, atorgar els ajuts del 2020 per al sector agrari i ramader. Més concretament l’Executiu ha validat aquest dimecres les ajudes per al foment del dall dels prats i també per al foment de les pràctiques ramaders tradicionals de muntanya als ovins transhumants.

En el primer cas, el Govern ha aprovat una adjudicació per un import de 389.387,38 euros, que es reparteixen entre un total de 68 explotacions agràries d’arreu del Principat pel que fa al foment de dall dels prats.

Aquests ajuts tenen com a objectiu que el bestiar de renda criat a Andorra sigui alimentat amb farratges produïts en el mateix territori, i alhora contribuir al manteniment del paisatge i de la biodiversitat vegetal dels prats. Els ajuts atorgats avui corresponen a una de les quatre tipologies d’ajuts oficials que preveu la Llei d’Agricultura i Ramaderia, i s’atorguen un cop a l’any des de l’any 2000.

La quantia es calcula en funció de la superfície dallada i tenint en compte l’alçada de les parcel·les, ja que aquesta influeix en la seva productivitat. A més, també es té en compte la dificultat del dall i la mecanització de la feina, de manera que com més complicació suposa aquest treball, més important és l’ajut. El total dels ajuts aprovats aquest 2020 és similar al d’anys passats, tenint en compte que la superfície dallada es manté estable a Andorra.

 

Pràctiques ramaders tradicionals
El segon paquet d’ajuts està destinat al foment de les pràctiques ramaders tradicionals de muntanya als ovins transhumants per un import total de 71.269,58 euros. Se’n podran beneficiar cinc explotacions.

TOTES LES NOTÍCIES