Govern denega les demandes de prejubilació que havien presentat més de 150 funcionaris

tramits2El Govern ha denegat les demandes de prejubilació que havien presentat més de 150 funcionaris, que en algun cas demanaven el retir amb uns 20 anys d´anticipació. Aquestes peticions tenien com a objectiu prejubilar-se amb les actuals condicions. El sindicat de duaners vol que els membres del cos que van presentar la sol·licitud recorrin la decisió de l´executiu i si es contesta desfavorablement podrien portar-ho a la justícia.

La Secretaria d´Estat de Funció Pública ha denegat les prop de 160 sol·licituds de funcionaris d’acollir-se a la jubilació anticipada i voluntària. Les demandes es van presentar amb la intenció que se´ls apliqués les actuals condicions i no les que regiran quan entri en vigor la llei de reforma dels complements de pensió dels empleats públics. Des de la Secretaria d’Estat s’ha afirmat que no complien els requisits fixats per la normativa en la matèria. L’executiu ja havia assegurat que respondria a les demandes en base a un decret del 1996 que diu que els funcionaris de l’administració que no tinguin un estatut especial i que portin més de 30 anys de servei, poden sol·licitar la jubilació anticipada des del dia que compleixin els 60 anys.

El gruix dels sol·licitants són membres dels cossos especials, bombers i duaners, sobretot. Des del sindicat de funcionaris de duana s’ha afirmat que volen demanar a tots els integrants del cos que han vist denegada la sol·licitud que la recorrin i si es contesta desfavorablement novament es podria anar a la justícia. El sindicat de bombers A118 celebrarà una assemblea a final de mes on decidirà si ho recorren o no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.