bicicleta-electrica

El  Govern, els comuns i l’Automòbil Club d’Andorra, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per implantar la bicicleta elèctrica com un nou mitjà de transport dins el Principat d’Andorra. El conveni s’emmarca en el disseny de l’estratègia global per a una mobilitat sostenible, d’acord amb els objectius perseguits en la lluita contra el canvi climàtic, i amb un impacte sobre el consum energètic, la qualitat atmosfèrica i la seguretat viària.

La signatura ha anat a càrrec del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; els 7 cònsols majors d’Andorra; i el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Pujal. Tant els ministres com els representants dels comuns han valorat molt positivament el foment de l’ús de la bicicleta elèctrica en consonància amb l’aposta per les polítiques de mobilitat sostenible. Polítiques que preveuen un impacte en la conscienciació de la necessitat d’una mobilitat elèctrica als particulars, l’ús del transport públic amb vehicles més respectuosos i l’impuls de la mobilitat a peu o en bicicleta. També s’ha valorat de manera molt positiva el retorn d’espai que significa pels ciutadans.

Mitjançant aquest pacte, el Govern, amb la col•laboració dels comuns, vol concedir un servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques per a desplaçaments intra o interurbans, que sigui complementari i estigui plenament integrat als serveis públics de transport existents. L’executiu ja ha començat els treballs per equipar les principals carreteres generals mitjançant vorals de circulació específica delimitats i senyalitzats (carril bici) per integrar de forma progressiva la mobilitat en bicicleta. En aquest sentit s’ha ressaltat que les infraestructures viàries ja s’estan concebent des de les diferents administracions preveient la implementació de l’ús d’aquest tipus de transport.

El conveni estipula que els comuns participaran a desplegar els models de mobilitat sostenible i compartida. Així mateix, implantaran les infraestructures de circulació necessàries i facilitaran la instal•lació dels punts de càrrega a la via pública posant espais a disposició, sense cost d’arrendament, i senyalitzant-los degudament.

Per la seva banda, el conveni estableix que l’Automòbil Club d’Andorra dinamitzarà i conscienciarà la població sobre l’ús de la bicicleta elèctrica compartida i els seus avantatges mitjançant un pla de comunicació que inclourà: jornades de promoció, informes anyals sobre la mobilitat en bicicleta, i accions prop dels sectors susceptibles de participar en l’ús i el creixement d’aquests tipus de mobilitat.

Es constituirà una comissió d’implantació i de seguiment per vetllar pel correcte compliment d’aquests pactes, així com per garantir la qualitat del servei i de les infraestructures als usuaris de bicicletes elèctriques. Aquesta comissió estarà formada per dos representants del Govern; dos representants dels set comuns, i un representant de l’ACA.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada