Govern assenyala la propietat com a primera responsable de prevenir esllavissades a la Portalada

El Govern ha assegurat que la responsabilitat en la prevenció d’esllavissades o altres incidents a la zona del Punt de Trobada era de la propietat. Afegeix que en cas d’inacció d’aquesta, hauria d’haver actuat el comú de Sant Julià. Així respon a una pregunta parlamentària del PS sobre aquest incident.

L’executiu ha afirmat que qualsevol actuació per prevenir inestabilitats a la zona de la Portalada a la CG-1 hauria d’haver estat adoptada per la propietat de la parcel·la.

Així consta en la resposta escrita a una pregunta parlamentària de Pere López, president del grup parlamentari socialdemòcrata, sobre les responsabilitats en l’esllavissada del Punt de Trobada de l’agost.

Des del Govern s’afegeix que en cas d’inacció de la propietat, el comú de Sant Julià de Lòria hauria pogut intervenir.Destaca que l’executiu no té competències per actuar en aquest àmbit.

També afirma que l’origen de l’incident van ser les excavacions que es van efectuar en aquest indret i que s’ha d’analitzar amb més profunditat quina va ser la causa exacta.

Finalment, afirma que al Govern no li constava fins un mes abans de l’esllavissada que pogués haver-hi riscos. Concretament, perquè el cònsol menor de Sant Julià va enviar una carta a l’administració on alertava que les obres estaven aturades i presentaven un estat de conservació i de seguretat deficient que podia provocar un greu perill.

TOTES LES NOTÍCIES