Google vol escoltar-te

Cada cop és més freqüent escoltar entre amics la següent frase: sembla que el telèfon mòbil m’escolti. Succeeix quan parlant pel carrer d’un tema del qual és la primera vegada que parlem. D’aletes de busseig, per exemple. Al matí següent, navegant, ens trobem amb un anunci de material de submarinisme. Com és això possible si en la nostra vida havíem buscat roba per a bussejar?

La veritat és que no és una probabilitat, el nostre dispositiu ens escolta a través del micròfon. Això és el que es desprèn de l’última polèmica en la qual s’ha vist immers Google.

L’empresa ha estat criticada per incorporar en el seu dispositiu de seguretat per a la llar Nest un micròfon que no estava contemplat en les instruccions i manuals d’ús. Segons l’empresa els motius per a no especificar la introducció d’aquest micròfon són de seguretat. Si s’indica on es troba, un delinqüent podria deshabilitar-lo amb facilitat evitant que en cas de robatori es registrés el so. Malgrat això sembla clar que els usos que podria donar Google a aquest micròfon tenen poc a veure amb aquesta noble tasca.