Google multat per espiar

Un dels casos que tenia a Google enfrontat amb la llei, ha quedat finalment saldat amb una multa. La multinacional nord-americana haurà de pagar la suma de 7 milions de dòlars, és a dir 5,4 milions d’euros per haver captat entre els anys 2008 i 2010 dades de ciutadans europeus de manera fraudulenta.

Per refrescar la memòria, direm que el cas va tenir implicats a 38 països d’entre els quals hi havia molts de la Unió Europea i dins dels quals estava també Espanya. Google va emprar als cotxes que fotografiaven els carrers per compondre el mapa ciutadà de l’Street View, per demanar dades de les xarxes wifi i dels usuaris que les empraven.

Des de contrasenyes fins dades que poden ser utilitzades per a la publicitat van ser usurpats pel gegant de les NNTT entre els anys esmentats.

Google va afirmar que els fets es devien a certs problemes tècnics, de tota manera sempre quedarà la sospita de si va ser en realitat un pla premeditat per Google. Més quan van ser tants els països i tan diversos -recordem que Corea del Sud també va tenir litigis amb el major cercador del globus- els que es van veure afectats.

Podem qüestionar-nos si la sanció és desmesurada, coherent o per contra insignificant, però l’únic que quedarà és la voluntat d’Europa de controlar les grans firmes.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció