Google monitora el 0,2% de les converses del seu assistent de veu

Fa una setmana va ser Amazon qui va reconèixer que algunes de les converses que mantenen els usuaris d’Alexa amb el seu assistent tecnològic quedaven registrades de forma indefinida i eren, en alguns casos, transcrites. Ara és Google qui ha admès actuar de manera idèntica després que es produís una filtració als Països Baixos.

L’empresa més important del món online ha acabat per afirmar que el 0,2% dels comandos de veu del seu assistent Home són transcrites per a millorar el funcionament del producte.

Ha estat el mitjà belga VRT News qui ha destapat el cas. Segons la recerca, Google té a experts que poden escoltar els àudios privats i un d’aquests va filtrar la informació de l’idioma neerlandès.

Google ha reaccionat davant aquesta notícia assenyalant que està investigant la persona que va filtrar les dades de caràcter empresarial. L’empresa afirma que les transcripcions són aleatòries i no s’assignen a cap compte d’usuari. A més, Google afegeix que només registra converses dirigides a ‘Home’ i mai “altres sons o converses de fons”. La companyia ha recalcat que només analitza les dades d’aquells comandos que han estat precedits per l’ordre “Hey Google”.