google

Un món connectat, aquesta és l’obsessió de Google. No es tracta d’una forma altruista d’entendre la tecnologia sinó d’una manera de poder estendre el seu poder per tot el món. Sigui com sigui, el cert és que el projecte “Loon” pot ser un revulsiu per a tot el planeta.

Mitjançant globus, l’empresa americana vol cobrir el paral·lel 40 perquè en cap lloc del món no hagi connexió.

De moment aquest projecte està en fase de proves, però, sembla que tot va més o menys vent en popa. Després de les primeres proves a Nova Zelanda i els problemes que van ocasionar allà, ara la signatura provarà de dur a terme la seva missió a Austràlia juntament amb el proveïdor d’internet local Telstra.

Es tracta d’uns artefactes d’alta tecnologia que s’eleven fins a l’estratosfera i des d’allà emeten un senyal de connexió 4G a una distància de 20 quilòmetres a la rodona. Des del moment en què el globus comença la tornada, per desgràcia només hi ha 100 dies de connexió.

Podem veure de forma negativa les proves de Google per la seva poca durada i cost econòmic que elles suposen, de totes maneres és un primer pas cap a un gran objectiu que, donada la potència empresarial de Google, no trigarà a dur-se a terme.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada