googleSi una professió ha viscut profundes mutacions en els últims anys, aquesta ha estat la de periodista. Amb la irrupció massiva de noves formes de transmetre la informació, aquest noble treball, ha experimentat canvis que l’han posat en perill. Actualment són molt pocs els que s’atreveixen a vaticinar cap a on virarà la professió. De totes maneres iniciatives com la duta a terme per Google, donen fe que el gegant de les NNTT estarà allà per pautar els canvis.

Google ha llançat en espanyol el seu portal amb recursos per a periodistes que pretén ajudar els qui es dediqui a aquest camp a optimitzar el cercador per al seu treball. “www.google.com/intl/es/get/mediatools/ ” té diferents eines que s’agrupen en els següents títols: “Recopilació i organització”, “Participació”, “Visualització”, “Publicació”, “Desenvolupament” i “recursos addicionals”. Es tracta doncs de compartiments perfectament definits que en realitat tenen com a objectiu convertir aquelles notícies que abans eren poc interactives en informacions que connectin amb els nous tipus d’usuaris.

Resulta d’altra banda estrany que ara Google vulgui convertir-se en l’abanderat d’un nou periodisme basat en les NNTT però en el qual els periodistes juguen un paper determinant, quan des de l’inici de la seva eina Google notícies ha tingut molt pocen compte als professionals d’aquest sector. Sigui com sigui la veritat és que es tracta d’un portal amb eines dignes de ser usades.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada