Google contra les apps perilloses

Google està fent neteja a casa. Això és el que es desprèn de l’últim informe anual de ciberseguretat en Android.

Segons afirma Google, mitjançant el servei Play Protect, la primera empresa de la xarxa és capaç de revisar més de 50.000 milions d’aplicacions de forma diària. És d’aquesta manera que s’han pogut detectar al llarg de 2017 un total de 39 milions d’aplicacions potencialment perilloses.

El sistema en qüestió monitoritza l’activitat de les aplicacions en 2.000 milions de dispositius Android analitzant els patrons d’instal·lació de les aplicacions. És d’aquesta manera que aconsegueix determinar la seva perillositat.

L’informe d’altra banda també revela que el 35% de les noves instal·lacions es van efectuar quan el dispositiu es trobava sense connexió a internet i per tant Play Protect no pot saber si eren perilloses o no ho era. És per això que a l’octubre de l’any passat Google va implementar una nova tecnologia d’escanejat d’aplicacions fora de línia. En tan sols aquest temps s’han aconseguit detectar 10 milions d’aplicacions potencialment perilloses que ja han estat bloquejades.

Davant les queixes de molts desenvolupadors, la companyia va implementar el mes següent un sistema que permet desactivar les apps sense arribar a eliminar-les del seu store.

TOTES LES NOTÍCIES