Google contra Europa: El cercador es resisteix a modificar la seva activitat per adaptar-la a les lleis locals

googleLes algaravies civilitzades entre Google i les lleis europees han estat una constant des de la creació de la pròpia empresa. Quan no ha estat per tenir seu a Irlanda i no pagar els impostos adequats, ha estat un embolic amb les associacions d’editors de mig continent. Ara de nou els litigis tornen a la palestra aquest cop a Itàlia.

Finalment el regulador de dades del país mediterrani ha dictaminat que Google haurà de canviar la seva política d’informació als usuaris i privacitat en un màxim de 18 mesos. L’òrgan que va començar una investigació conjuntament amb altres òrgans similars d’Europa, ha considerat que després del moviment de Google de consolidar les 60 polítiques de privacitat de Youtube, Google, Gmail i Google+ en una sola, són demostrables certs fets que atempten contra la seguretat dels usuaris.

Per el regulador de dades italià, l’empresa ha d’especificar encara més (perquè ja ho va fer en el seu moment) enfront dels usuaris que en la majoria dels casos les seves dades estan sent utilitzats per a fins comercials.

Google considera que la seva col·laboració amb la jurisdicció italiana ha estat impecable fins a la data i ha afegit que revisarà la sentència que li ha estat imputat abans de prendre qualsevol decisió i efectuar qualsevol canvi.

Com és conegut Itàlia no és l’únic lloc en el qual Google per adaptar-se a la llei local ha hagut de modificar els seus usos i termes de privacitat. Al Regne Unit, l’empresa del cercador tenia fins al 20 de setembre de l’any passat per modificar la seva activitat.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció