Google al centre de la diana

Si Google no canvia, la Unió Europea començarà a actuar dur.

Almenys això és el que han afirmat els responsables comunitaris de protecció de dades dins de la Unió.

Capitanejada per l’organisme regulador francès (Comission Nationale d’Informatique et des Libertés) Brussel podria sancionar l’empresa si no fa cas de les directrius que marca el vell continent.

Sens dubte unes paraules que es fan difícils de creure atenent la mà tova que ha tingut la UE amb la major empresa de NNTT de la nostra era. De tota manera hem d’esperar a veure si aquesta vegada realment pararà els peus a la companyia nord-americana.

Les acusacions són de pes. Les autoritats europees van dictaminar l’any passat que Google processava una quantitat desorbitada de dades personals entrecreuant la informació dels seus usuaris a Gmail, el cercador, Google+ i Youtube. Davant d’això, tal com consideren les institucions, l’usuari està totalment indefens i és susceptible a ser manipulat publicitàriament, és a dir, no poder optar a anuncis més enllà dels seus gustos i les seves prioritats. Sembla un contrasentit, de tota manera la publicitat lliure és i ha d’existir en favor del coneixement dels individus.

Europa no és la primera gran potència que denuncia Google. Recentment Microsoft, amb interessos purament comercials, també carregava els seus canons contra el tot poderós. Queda per veure si aquests dos atacs tindran conseqüències.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció