googleFa alguns mesos semblava que finalment Google havia arribat a un acord amb els editors de revistes i diaris europeus pel que fa a la “propietat” de les notícies indexades en el servei de la major pàgina web del món.

Després d’aquesta falsa treva, han tornat a agitar les aigües. Des del sector dels editors han mostrat la seva preocupació per com s’estan desenvolupant les investigacions sobre les possibles actituds anticompetitives de Google per la Comissió Europea.

D’aquesta manera els editors han demanat a Joaquín Almunia, vicepresident de la comissió i responsable de competència, que actuï per aturar el que consideren una sagnia per als diaris i revistes ja que veuen com les seves notícies són utilitzada de forma indiscriminada per Google.

Des que el 2010 la Comissió obrís una investigació per determinar si les pràctiques de la gran empresa nord-americana era anticompetitiva, les coses semblen seguir encallades. Per aquell temps Almunia rebia una proposta de compromís de l’empresa que no ha estat complerta i que ara l’empresa vol modificar.

Sens dubte sembla que mentre pugui Europa seguirà prestant la seva ajuda a les grans corporacions ja sigui en les seves evasions fiscals a Irlanda o ja sigui permetent que juguin sota unes lleis diferents de la de la resta de companyies.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada