Girona, més a prop de l’Alt Pirineu amb el desdoblament de l’Eix Transversal

El desdoblament de l’Eix Transversal, que s’ha inaugurat aquest dijous, servirà per millorar les comunicacions entre la regió de Girona i la de l’Alt Pirineu de cara a possibles intercanvis comercials o turístics.

Així, per exemple, el trajecte entre Fornells de la Selva (extrem oriental de l’Eix) i la Seu d’Urgell, ara ja es pot fer en menys de tres hores, si s’utilitza la ruta que passa per l’Eix Transversal, l’Eix E-9 a partir de Sallent i el túnel del Cadí.

També existeix una opció més curta, la que enllaça directament Gironella i Vic per una via acabada de reformar. En aquest cas, el recorregut s’escurça fins a només 190 quilòmetres, si bé una part important passa per trams no desdoblats.

El desdoblament inaugurat aquesta setmana permetrà anar de Lleida a Girona per l’interior de Catalunya amb almenys dos carrils per banda en tot moment. Això ha de permetre reduir els accidents de trànsit a la via que travessa tot el centre del país. L’eix és gratuït, si bé es pagarà amb un sistema de peatge a l’ombra. La Generalitat estudia fer pagar pel pas de camions, especialment als tràilers estrangers que no tenen Catalunya com a origen ni destí.

TOTES LES NOTÍCIES