Superfície: 18,93 km2. La ciutat, la segona en importància de Suïssa per darrere de Zúric, es troba propera a la frontera amb França, a l’embocadura del riu Roine.

Població: Prop de 200.000 habitants.L’idioma oficial és el francès.

Curiositat: Ginebra és considerada, juntament amb Zúric, una de les ciutats del món on es gaudeix d’una millor qualitat de vida. Ginebra és també seu de més de 250 organitzacions no governamentals.

Clima: Ginebra gaudeix d’un clima marítim temperat influenciat per clima continental de l’Europa Central. Durant els mesos d’hivern, les temperatures oscil·len entre els 5 i els -1 graus. A la primavera i a l’estiu, les temperatures són agradables, amb mitjanes a l’estiu de 20 graus.

Cuina: Els formatges i les xocolates formen part essencial de la gastronomia de Ginebra. Per acompanyar els àpats, els suïssos solen beure suc de poma.

La Place du Bourg-de-Four constitueix el centre del casc antic de la ciutat i és la plaça més antiga. En aquesta zona trobem un dels carrers més emblemàtics i millor conservats és la Grand-Rue, on va néixer l’escriptor, músic i filòsof Jean-Jacques Rousseau.

La catedral de St. Pierre domina la part vella de la ciutat. Resulta recomanable pujar a la torre Nord de la basílica, des d’on es contemplen excel·lents vistes de la ciutat i del llac Leman.

Parlant del llac Leman, a la vora del mateix s’alça el Jet d’eau, símbol de Ginebra, un sortidor d’aigua de 140 metres d’altura, que originàriament no era una atracció turística sinó fruit d’una errada en una canonada.

Un petit creuer pel llac Leman, ens descobreix la ciutat des d’una altra perspectiva més bucòlica.

Ginebra és una ciutat activa i inernacional. L’ONU a Europa i Creu Roja tenen la seu en aquesta urbs suïssa. De fet, en el Palau de les Nacions Unides, en creuar la porta enreixada, el visitant entra en territori internacional.

Però Ginebra és també una ciutat culturalment rica i és una de les ciutats europees que destina el major percentatge en cultural.

Multitud de museus en són exemple, alguns dels quals dedicats al món del rellotge, i com a màxims exponents trobem el Grand Théatre i l’Òpera de Ginebra, on actuen artistes de renom internacional.

La muntanya Salève, ubicada en territori francès, però a tan sols 5 minuts en telefèric de Ginebra, és un destí típic dels habitants de la ciutat i també a nivell turístic dels visitants.

Ginebra és també una ciutat per passejar, no només pels seus cuidats carrers sinó que també pels parcs públics que hi trobem i que ocupen una quarta part de l’urbs.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció