Gina del Rio queda en 4a plaça en l’estrena del Festival Olímpic de la Joventut Europea

Gina del Rio
Gina del Rio. Foto: FAE

El Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE, EYOF en anglès), que es disputa durant tota la setmana a Vuokatti (Finlàndia) ha començat aquest dilluns amb un gran resultat per a la delegació andorrana, en aquest cas en esquí de fons i formada per esportistes del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). La cursa dels 7,5 km patinadors ha deixat Gina del Rio en la 4a posició a només un segon del podi. Quim Grioche, als 10 km, ha estat 34è.

 

A les portes del podi

A la cursa femenina dels 7,5 km, Gina del Río ha completat la distància amb un crono de 21.39,2, a 52,3 segons de la guanyadora, la sueca Lisa Eriksson (20.46,9), i a només un segon de la tercera posició del podi, que ha estat per a la italiana Nadine Laurent (21.38,2). Tercera ha sigut la sueca Tove Eriksson, amb 21.17,1, a 30 segons de la seva compatriota i guanyadora. 64 corredores han format part de la cursa.

Gina del Rio, fondista: “La veritat és que ha sigut una cursa bastant dura, però amb bones sensacions. Al final he quedat quarta. Una llàstima no haver pogut estar al podi, però estic molt contenta. Els esquís i tot han anat molt bé. Vam estar treballant bastant tècnica a aquest circuit, així que molt contenta”.

Xabier del Val, entrenador: “Estem molt, molt contents amb la cursa de Gina, quarta a un segon del podi. Ens fa una mica de pena per aquest segon, però ha fet un ‘carrerón‘. Estem supercontents, una cursa molt bona, on tot ha sortit perfecte”.

 

La millora de Grioche

A la carrera masculina de 10 km, també en patinador, Quim Grioche ha retrobat les bones sensacions per assolir la 34a posició, amb 23.23,6, a 2.14,9 del guanyador, el finlandès Niko Anttola, que s’ha imposat amb 21.08,7. A aquesta cursa han pres la sortida 76 atletes.

Xabier del Val, entrenador: “Ha anat bastant bé. Després d’haver tingut molt males sensacions la passada setmana a les curses OPA, i després del Mundial júnior en què no li van sortir massa bé les curses, avui estem molt contents perquè ha esquiat molt bé. Això li puja la moral després d’aquells resultats més difícils. Des del punt de vista tècnic ha esquiat molt bé, la part final se li ha fet una mica dura, però la cursa és molt positiva”.

Demà la competició segueix amb l’esquí de fons, en aquest cas en clàssic i amb 7,5 km per a Quim Grioche i 5 km per a Gina del Rio.

TOTES LES NOTÍCIES