Gina del Rio obre la Copa d’Europa de Goms amb un segon lloc a l’esprint júnior

A l'esquerra, Gina del Rio, al segon calaix del podi (FAE)
A l’esquerra, Gina del Rio, al segon calaix del podi (FAE)

Goms (Suïssa) ha tornat a veure un altre podi de l’esquiadora de fons, Gina del Rio, però, en aquest cas, a la Copa d’Europa júnior. L’andorrana ha acabat segona a la cursa sprint. Aquest divendres s’obria la Copa d’Europa de Goms amb la cursa sprint i amb Gina del Rio entre les millors. Del Rio ha aconseguit ser la millor en les qualificacions, amb un crono de 4.01,00, deixant la segona, la italiana Iris de Martin Pinter, a més de segon i mig (1,57), i a gairebé deu segons (9.95) a la tercera, l’alemanya Charlotte Boehme.

Després, en les rondes finals, Del Rio ha guanyat la seva primera ronda i també amb el millor temps de tota la resta de classificades dels altres grups. En semifinals, l’andorrana s’ha imposat per mig segon, mentre que en la final la guanyadora ha estat la italiana Iris de Martin Pinter amb 3.59,97, mentre que a 4.60 segons ha tancat el crono Del Rio, per a ser segona. Tercera ha finalitzat la també italiana Maria Gismondi, a 6.26 de la seva compatriota i vencedora final.

Aquest dissabte és el torn dels 10km interval start en clàssic i el diumenge els 10km mass start en patinador.

Xabier del Val, entrenador: Ha guanyat la qualificació i segona a la final. Estem molt contents de les qualificacions, però també de les finals. Ha tingut un petit problema estomacal que potser l’ha perjudicat una mica, però ella ho ha donat tot, ha fet tot el que podia i estem contens del resultat i de com s’ha produït. Ara a seguir”.

TOTES LES NOTÍCIES